Foto: Suellsgatans äldreboende

Eldrehjemmets smarte løsning i ekstreme varmen – inviterer til pool party i hagen: «Det lille ekstra»

Det har vært ekstreme temperaturer over store deler av Skandinavia hele juli måned. Den ekstra varmen fikk beboerne på et eldrehjem i Skåne i Sverige også kjenne på.

De fleste har gjort sitt ytterste for å kjøle seg ned i sommervarmen, men stabben ved Suellsgatans äldreboende i Landskrona i Sverige hadde en noe ukonvensjonell løsning på det hele.

De inviterte på «pool party» slik at de eldre beboerne skulle ha en mulighet til å kjøle seg ned, som SVT Helsingborg har rapportert om.

Det har vært rekordvarme flere steder i Nord-Europa denne måneder, og tross det faktum at mange har ventet en hel vinter på det varme været, er det mange som har det tøft i de høyere gradene.

For landets eldre kan det bli en ekstra belastning, og kan være rett ut farlig.

– Det er som en badstue og det er mange som ikke tåler varmen, fremfor alt eldre, sier Vivial Lindstrand som bor på eldrehjemmet til SVT.

Derfor har Suellsgatas äldreboende vedtatt en rekke initiativ for at de elre ikke skal bli for varme. Blant annet har de bydd inn på en sommerfest klokken 06.00 på morgenen.

Fotbad i barnebassenget

Personalet har fylt små basseng med kaldt vann der alle kan kose seg med føttene i vannet. Personalet løper også frem og tilbake mellom de boende for å fylle glassene deres med kaldt drikke slik at ingen skal overopphetes og få varmeslag.

Foto: Suellsgatans äldreboende

Og som om det ikke var nok med pool party, har personalet sørget for iskrem. Mengdevis er stuet i fryseren i hagen. Som er både nedkjølende og deilig.

– Kalde fotbad, våte håndklær i nakken og på hodet er flotte ideer for å kjøle seg ned, sier Jeanette Stenbacka

«Forsøker å by på det lille ekstra»

Ingrid Linge Borgstöm, enhetssjef på eldrehjemmet, mener at sommerfesten ikke koster mer enn noe annet, men at de har en ambisjon om å sette en liten gullkant på tilværelsen.

– Det koster ikke mer sammenliknet med andre eldrehjem. Alle boende i Landskrona stad har slike aktiviterer og forsøker å by på det lille ekstra. Det koster ikke mer enn et smil.

For et herlig initiativ! Burde flere gjøre slik?

Les også: 98-årig dame flytter inn på sønnens eldrehjem – for å ta hånd om gutten sin: «Man slutter aldri å være mamma»