Foto: Shutterstock / Jon Olav Nesvold / NTB

Gutt risikerte livet for å redde sin lillebror i vannet – alvorlig skadet

En gutt i tenårene ble alvorlig skadet da han forsøkte å redde lillebroren sin som drev ut i gummibåt, det melder Sydsvenskan.

Det var ved 17-tiden på torsdagsettermiddagen at et drukningsteam fikk en nødmelding fra en badeplass på Ön i Malmö i Sverige.

– Det var noen barn som skulle leke med en gummibåt der. Det var en mindre gutt som satt i gummibåten som begynte å blåse vekk. Da svømte storebroren bort for å hente ham, sier Magnus Svanö, operasjonsleder ved redningstjenesten til avisen.

En voksen på badeplassen så tenåringsgutten ikke kom til å nå ut til sin lillebror og svømte etter han for å be ham om å snu.

Senere svømte den voksne ut selv for å få tak i den yngre gutten.

Den eldre gutten ble fraktet til sykehus med ambulanse og ble holdt under oppsyn den kvelden for alvorlige skader, ifølge Region Skåne.

Dystre tall

I juni omkom 23 personer i drukningsulykker i Sverige, hvorav tre var barn under 10 år. Det var det nest høyeste tallet siden 2000-tallet.

Men siden har den dystre trenden bare fortsatt.

I juli omkom 26 personer i drukningsulykker i Sverige. Det er en økning med 15 prosent sammenliknet med samme måned året før.

Og allerede nå har nesten like mange omkommet i drukningsulykker sammenliknet med hele forrige året, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

Les også: Etter drukningsulykkene – livsviktige oppfordringen til alle foreldre: «Legg bort telefonen»