Foto: Facebook / Ann Hilde Bolstad / Skjermdump

Småbarnsmoren lagde julekalender på 2 minutter: «Kjære, julekalender-politiet!»

De fleste av oss er i full gang med å planlegge julen. Gaver handles inn, middager planlegges, julebord skrives inn i kalenderen og de aller fleste av oss skal skaffe en eller flere julekalendere.

Og dette med julekalendere er et tema mange engasjerer seg for. Det virker nesten som om vi hvert eneste år har en konkurranse i overgå både hverandre og kalendere fra tidligere år.

Pakkekalenderne blir større og dyrere, aktivitetskalender har blitt populært for småbarnsfamilier og sjokoladekalenderne kommer i stadig flere varianter og større størrelse.

Vi stresser, bruker mye penger på det, og hvis vi skal være helt ærlige med oss selv, så forsvinner kanskje kosen rundt det litt?

Småbarnsmoren Ann Hilde Bolstad fant en genial løsning – hun ordnet julekalender på to minutter. Og dette vil hun gjerne dele med «julekalender-politiet».

Under ser du bilde av kalenderen, og innlegget hun la ut:

Kjære, julekalender-politiet!Du spør om jeg er ferdig med julekalenderne. Tja, svarer jeg. Jeg er jo egentlig det, og…

Posted by Ann Hilde Bolstad on Sunday, November 17, 2019

Dette skriver hun:

«Kjære, julekalender-politiet!

Du spør om jeg er ferdig med julekalenderne. Tja, svarer jeg. Jeg er jo egentlig det, og det tok meg nøyaktig 2 minutter.

Å, svarer du, med en litt skuffet mine. Så du lager ikke selv, altså?

Jeg begynner å le. Neeeeehei, det gidder jeg ikke! Jeg kjøper en 200 grams sjokolade til dem hver. Så får de en rute hver dag. Visste du forresten at det er akkurat 24 ruter i en 200 grams, svarer jeg.

Du ser forskrekket på meg. En 200 grams sjokolade? DET er ikke en julekalender. Stemmen din er opphisset. Så du er en sånn mamma … ?

Jepp, svarer jeg. En sånn mamma som bryr seg mer om om ungene mine enn julekalender-politiet.

Julekalender-politiet du liksom, svarer du. Du spytter ut ordene, tydelig fornærmet. Jeg er vel ikke noe politi, bare for at jeg påpeker at du ikke setter ungene dine først.

Jammen, det er jo akkurat det jeg gjør, sier jeg. Det er derfor julekalenderen ER en 200 grams sjokolade.

Du ser rart på meg. Forventer at jeg sier noe mer. Så jeg fortsetter.

Jeg foretrekker heller å henge med ungene mine, fremfor å svette 2 kvelder på et kjøpesenter etter 24 stk ræl x så mange unger jeg har – som verken gjør lommeboka, miljøet eller ungene mine lykkeligere.

Jeg foretrekker heller å henge med ungene mine, fremfor å ligge som et grinete slakt på sofaen, fordi jeg måtte pakke inn 24 stk ræl x så mange unger jeg har, natta før 1. desember. Kan jo ikke gjøre det når de er våkne, serru.

Jammen, svarer du oppgitt. Du MÅ jo ikke kjøpe noe til kalenderen. Det går an å ha en aktivitetskalender. Det er faktisk enda bedre. Da kan dere bruke desember til å gjøre hyggelige ting sammen, for eksempel å bake den ene dagen, spille kort den tredje, gå på kino den fjerde, osv. Eller gidder du kanskje ikke det heller?

Joda, svarer jeg.
Men disse tingene gjør vi jo uansett.
Og fordi julekalenderen er en 200 grams, får vi til og med 3 dager ekstra til den slags …»

For en genial løsning! Er du ikke enig?

Nå synes jeg vi skal dele dette videre, slik at alle får en påminnelse om at julen ikke handler om dyre gaver, dyre kalendere og mye stress. Det handler om å være sammen, om å sette pris på hverandre, om å kose seg.

I kommentarfeltet under kan du tagge noen du kjenner, slik at de får med seg dette geniale tipset.