Sykepleieren døde hjemme i ensomhet – ringte ambulansen men fikk ikke svar

Helsepersonell som tar vare på pasienter med Covid-19 risikerer daglig sine egne liv for å hjelpe andre. Noen ganger glemmes det bort at de også er mennesker som du og jeg, og bak beskyttelsesutstyret er de minst like skjøre og mottakelige for det dødelige viruset.

Sykepleieren Donald Loose (51) kjempet i frontlinjen på et sykehus i London. Da han fikk Covid-19-symtomer isolerte han seg i leiligheten sin. Men Donald, som hadde jobbet som sykepleier i 18 år og hadde tilbrakt hele sitt liv med å ta vare på andre, ville aldri forlate leiligheten sin igjen.

Donald Loose (51) jobbet på kjemoterapiavdelingenpå Hammersmith Hospital i London. Etter at han fikk Covid-19-symptomer satte han seg selv i karantene leiligheten sin i London, der han bodde alene.

De sa til ham at hvis situasjonen ble verre så måtte han ringe AMK. I håp om at det ikke skulle behøve å skje så gikk Donald hjem for å hvile.

Som en kniv i kroppen

Mens han var hjemme i karantenen fortalte Donald til sin eldre mamma som bor på Filippinene at han følte seg veldig dårlig.

«Jeg tror ikke at jeg kommer til å klare å bekjempe dette viruset. Det er som en kniv som stikker i kroppen», sa Donald til mammaen sin, ifølge den britiske avisen Metro.

We are sorry to announce that another member of our nursing family, Donald Suelto, has sadly died from COVID-19.

Posted by NursingNotes on Wednesday, April 8, 2020

Da Donald begynte å føle seg enda verre sendte han en tekstmelding til en kollega og sa at han kjempet med å få kontakt med AMK, men at han ikke fikk noe svar.

Donald Loose døde ensom i leiligheten sin, i vente på å komme frem til nødnummeret.

Alle AMK-linjer var opptatt

Donalds niese, 38 år gamle Emylene Loose-Robertson, beskriver sin onkel som en helt som aldri rakk å gifte seg fordi han var for engasjert i jobben sin.

«Det er så tragisk. De ba ham ringe 112, men linjene var så opptatt, så de svarte ham aldri», sier Emylene ifølge Metro.

Donald, som hadde astma, hadde for en måned siden skrevet på Facebook at han ikke kunne bli hjemme fra jobb siden han jobbet innen helsevesenet, der han trengtes.

Dog hadde han også fortalt sin niese at han var redd for å få viruset etter å ha behandlet en ung pasient som hadde feber og hoste.

Donald (Dondee) Suelto, a Sillimanian, has succumbed to Covid-19. He was an enthusiastic nurse and a spirited friend with a loving heart. Our prayers and thoughts go out to his family. Rest in peace, friend 🙏

Posted by Christine Duran on Tuesday, April 7, 2020

Emylene Loose-Robertson sier at onkelen hennes ikke hadde nok beskyttelsesutstyr og at hans død kunne blitt forhindret, dette skriver Metro.

Sykehuset gjorde en uttalelse der de beklaget døden og uttrykte sine kondolanser til Donalds familie. De sier også at Donald ikke jobbet i et covid-19-område.

«Vi følger strikte nasjonale retningslinjer om bruk av personlig beskyttelsesutstyr. Donald jobbet ikke i et covid-19-pasientområde», sier en talsperson for sykehuset, ifølge BBC.

Svært tragisk, og dessverre er Donald Looses tilfelle ikke unikt. Det finnes mange flere mennesker i helsevesenet som har dødd i kampen mot koronaviruset.

Del denne historien for å hedre alle som jobber i frontlinjen og risikerer sine liv hver dag under denne pandemien.