Venninnenes smarte løsning i karantene: Her tar de en lunsj sammen i god avstand trappeoppgangen

Den sosiale distansen (på to meter) som regjeringen anbefaler er belastende for mange, spesielt eldre mennesker som føler seg ensomme.

Men folk prøver å holde motet oppe og flere finner mange kreative løsninger. For i løpet av de siste ukene har det sirkulert bilder av folks metoder for å opprettholde forholdet til sine kjære, som de ikke kan dra hjem til, eller være i nærheten av. En av de nyere ideene i rekkefølgen er naboene og venninnene Lill og Mona, som spiser lunsj overfor hverandre i trappeoppgangen.

Flyttet inn hos sin eldre mamma

Da svenske Leila Khasals jobb i London ble stoppet og hun innså alvoret i koronapandemien, skyndte hun seg hjem til moren i Sollentuna i Sverige.

«Moren min er syk og synes det er vanskelig å være for seg selv. Sjansen for at hun skal gå gjennom ensomhet var større enn at jeg ville bringe viruset hjem til henne. Så jeg flyttet inn», sier Leila Khasal til avisen Stockholm Direkt.

Lunsj i trappeoppgangen

Leilas mor får vanligvis selskap fra naboen Mona, som også er hennes gode venn, men med karantene kan de ikke ta seg en matbit sammen slik de pleier.

Det hindret imidlertid ikke kvinnene i å omgås. På et bilde Leila delte på Facebook kan du se deres geniale løsning på hvordan de spiser sammen, men fortsatt holder den sosiale avstanden, nemlig å ta en kaffe fra inngangsdøren sin, med trappeoppgangen i mellom seg.

Second day of selfisolation, having fika (Coffee and cake) with our lovely neighbour across the landing. Please feel…

Posted by Leila Khasal on Friday, March 20, 2020

«Andre isolasjonsdag, kaffe med nabo.
Del gjerne, for å inspirere andre. «, Skriver Leila på sin Facebook.

Følg Lilas råd og del for å inspirere andre, og spre glede i disse tider.