FOTO: Espen Solli / TV 2

Avslører stemmetrøbbel i «Skal vi danse»-finalen – dette gjør de med problemet

Lørdag var det duket for finale i Skal vi danse 2020. Andreas Wahl mot Nate Kahungu. To sterke finalister kjempet mot hverandre i kampen om seieren i den 16. sesongen av Skal vi danse.

Selv om Nate fikk flest dommerpoeng, var det Andreas som vant seernes stemmer og dermed vant årets sesong av det populære danseprogrammet.

FOTO: Espen Solli / TV 2

Andreas og dansepartner Mai kunne slippe jubelen løs og endelig senke skuldrene etter en heftig høst med mye dansetrening. Men etter finalen viste det seg at det nok en gang var stemmeproblemer under sendingen.

I TV 2s kommentarfelt på Facebook påpeker flere at de hadde problemer med å avgi stemmer under lørdagens sending og at kvittering for SMS-stemmer først kom flere timer etter finalens slutt. Det opplyser Se og Hør.

Likevel bekrefter TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl at alt fungerte under sendingen.

Foto: Thomas Andersen / TV 2

– Vi hadde løpende overvåkning av våre stemmesystemer under hele «Skal vi danse»-finalen, og alt fungerte som det skulle, påpeker han til Se og Hør.

Da programmet opplevde stemmetrøbbel tidligere i sesongen var det kapasiteten hos underleverandøren som var problemet. Dette ble løst etter den sendingen.

FOTO: Espen Solli / TV 2

At seere opplevde problemer med å avgi stemmer og få kvittering for stemmer under finalen hevder Dahl beror på stort volum av stemmer, og at det dermed kan oppstå forsinkelser av kvittering. Stemmene mottas til riktig tid, men teleoperatørene prioriterer ikke å sende ut kvittering akkurat i stemmeprosessen.

FOTO: Espen Solli / TV 2

Var det riktig person som vant årets sesong?