Gratulerer: Ole-Kristian Bryhn (34) er vinner av Mesternes mester – avslører skademareritt

Ole-Kristian Bryhn er en tidligere norsk skytter. I 2014 ble han verdensmester i 300 meter helmatch, før dette vant han gul i helmatch (3×40 skudd) som eneste nordmann i historien under World Cup-finalen i Wroclaw i Polen.

Denne vinteren har han vært aktuell som en av deltakerne i «Mesternes mester» på NRK.

Programmet der tidligere idrettsutøvere møtes for å kjempe seg igjennom tøffe konkurranser som har vært en seerfavoritt i en årrekke.

De som deltok i år er: Anders Aukland, Tiril Eckhoff, Stian Sivertzen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ole-Kristian Bryh, Camilla Gjersem, Birgitte Lersbryggen, Terje Håkonsen, Marit Malm Frafjord og Pål André Helland.

I år er det den 15. sesongen som ruller over norske skjermer med Aksel Lund Svindal i programlederrollen.Han overtok etter Dag Erik Pedersen som hadde ledet «Mesternes Mester» i hele tolv sesonger.

Fredag 1. mars er det endelig klart for å kåre årets vinner, og gjennom et nervepirrende program er det til slutt Ole-Kristian Bryhn og Anders Aukland det står mellom i en siste duell.

Saken fortsetter etter bildet.

Gjennom den beinharde hinderløypen kjemper de seg mot seieren.

Men til slutt er det Ole-Kristian Bryhn som stikker av med seieren i «Mesternes mester» 2024 etter at Anders Aukland snublet på målstreken.

«JAAA», utbryter Ole-Kristian Bryhn.

Avslørte skademareritt

Da det ble kjent at Ole-Kristian Bryhn var en av semifinalistene i realityprogrammet tok han seg en prat med Dagbladet.

Der avslørte han et skademareritt i forkant av «Mesternes mester finalen. Vi skal tilbake til helt i starten av sesong Bryhn klarte å pådra seg en strekk i låret under en øvelse.

Men skaden var verre enn det som kom fra i programmet.

– Strekken satt i en stund. Den ble gradvis bedre, og det var ikke sånn at den hemmet meg veldig mye, men den var der. Faktisk kjenner jeg den dag i dag at det er noe der – det er stivt, men ikke vondt.

Saken fortsetter etter bildene.

Da jeg tok av bandasjen så var beinet helt blått. Det var kanskje mer enn bare en strekk, kanskje en rift, i og med at beinet hadde blødd ut. Det var lilla. Jeg føler ikke at folk helt skjønte hvor vondt og ille det faktisk var, sier han til avisa.

Idrettsutøveren innrømmer at han hadde fått beskjed om å ta det med ro, men at de fortløpende konkurransene gjorde det vanskelig.

Aksel Lund Svindals oppførsel får seerne til å reagere

Fra 2022 er det Aksel Lund Svindal som har ledet programmet etter at han selv vant i 2021.

Han overtok etter Dag Erik Pedersen som hadde ledet «Mesternes Mester» i hele tolv sesonger.

Mange opplevde nok dette som en trist nyhet, ettersom Pedersen har blitt en folkekjær programleder.

Det var store sko å fylle, men Svindal har bevist at han gjennomfører rollen med glans.