Olivia de Havilland (101) er den siste i live fra «Tatt av vinden» – slik ser hun ut i dag

Det finnes mange fantastiske filmklassikere der ute, som jeg bare elsker av hele mitt hjerte, men det finnes nok ingen som kan toppe Tatt av vinden. Filmen er veldig lang, men jeg har likevel sett den utallige ganger … og jeg kommer nok til å se den mange ganger til!

Filmen er såpass gammel at det nå kun er en av de store skuespillerne fra filmen som fremdeles er i live, Olivia de Havilland. I dag er hun 101 år gammel … og hun ser fantastisk ut!

Olivia de Havilland er en av de veldig få levende skuespillerne fra Hollywoods såkalte «gullalder». Hun er også den eneste fra Tatt av vinden-ensemblet som fremdeles er i live.

Med en alder på 101 er hun bare helt fantastisk.

Olivia de Havilland
Bildekilde: Facebook

Olivia ble født i Tokyo (Japan) – ettersom faren, en britisk advokat, jobbet der da hun kom til verden. I 1919 flyttet familien til California – og Olivias mor, som var skuespiller, lærte bort musikk, dans og drama til Olivia og hennes søsken (blant annet skuespilleren Joan Fontaine).

Det var der hennes lidenskap for skuespill ble født, noe som skulle føre til at hun medvirket i 49 filmer i løpet av sin framgangsrike karriere. En av dem, var den fabelaktige og mye omtalte Tatt av vinden.

olivia de havilland
Bildekilde: Facebook

I løpet av hele sin karriere hadde Olivia en konstant rivalisering med sin søster, Joan Fontaine.

De hadde en vanskelig relasjon, og det ble enda verre da de i 1941 konkurrerte om en Oscar for bete kvinnelige hovedrolle. Prisen ble vunnet av Fontaine, for rollen i Mistanke.

olivia de havilland
Bildekilde: Facebook

Olivia fikk nylig hederstittelen «Dame Commander of the Order of the British Empire» av dronning Elizabeth.

I dag bor hun i Frankrike – og er akkurat like vakker som hun alltid har vært!

Olivia de Havilland har hatt et spennende liv, og nå kan vi også konstatere at det har vært langt. Det må være en lykke å være så vakker i en alder av 101, og samtidig vite at du er en så viktig del av filmhistorien.

DEL for å vise at alder bare er et tall.