Foto: Espen Solli / TV 2 / NTB Scanpix

Skal vi danse-profilen åpner opp om sykdommen

Lørdag etter lørdag gjør hun seg klar for parketten i tv-studioet på Nydalen i Oslo. Hun finner frem høye hæler, lekre kjoler og pynter håret.

Hun har vært med flere sesonger, og danset med en rekke menn. Hun har overrasket, imponert, forført og kanskje sjokkert?

Proffdanseren Lillian Aasebø (27) er vant til glitter og glam, men nå avslører hun at livet ikke bare er en dans på roser…

Røk ut – men danser fremdeles

Lillian Aasebø har blant annet danset med Erik Follestad og Aleksander Sæterstøl. I denne sesongen danset hun med Adrian Sellevoll, men dessverre måtte de forlate dansen for noen uker siden. De ble det tredje paret ut av konkurransen.

Lillian Aasebø og Adrian Sellevoll. Foto: Espen Solli / TV 2 / NTB Scanpix

– Jeg har en sykdom

Lillian er fremdeles med i årets sesong, i form av at hun er med på åpningsnummer og lignende.

Nå åpner proffdanseren opp om en hemmelighet hun har båret på.

– Jeg har en sykdom som heter alopecia areata. Det er forskjellige grader av sykdommen, men for meg betyr det at jeg tidvis mister håret på hodet, sier hun til TV 2.

Skal vi danse-profilen har levd med sykdommen i 15 år.

Grunnen til at hun nå velger å åpne opp om sykdommen og utfordringene som følger med, er fordi hun ønsker mer åpenhet.

– Hovedbudskapet mitt er at vi må åpne oss mer. Uansett hva du sliter med, så føles det bedre å snakke om det. For meg hjalp det mer å være ærlig om sykdommen min, enn hårspray som dekker hårflekker noen gang har gjort, sier hun til TV 2.

Aleksander Sæterstøl og Lillian Aasebø. Foto: Espen Solli / TV 2 / NTB Scanpix

Sykdommen alopecia areata

Skal vi danse-profilen skulle ønske det ble forsket mer på sykdommen, ettersom den mer eller mindre er et mysterium. Ifølge danseren er det mange som sliter langt mer enn det hun gjør.

Norsk Helseinformatikk skriver blant annet følgende om den autoimmune sykdommen på nett: «Alopecia areata er flekkvist hårtap som oppstår plutselig. Mer enn halvparten av de som rammes, får håret tilbake i løpet av et halvt til ett år».

Sykdommen kommer hos både menn og kvinner, og ofte plutselig og i ung alder, opplyser NHI.

NHI skriver også at tilstanden kan oppleves alvorlig belastende for selvbilde og livskvalitet.

Rutinert Skal vi danse-profil

Lillian Aasebø begynner å bli en rutinert Skal vi danse-profil. Første gang hun deltok som proffdanser i programmet var i 2016. Hun var da 23 år gammel og danset med tidligere skihopper Roger Ruud (58).

Etter det har hun danset med Erik Follestad, Adrian Sæterstøl og Adrian Sellevoll.

I fjor steppet hun også inn «som Sophie Elise», for å fremføre dansen Benjamin Jayakoddy hadde laget til lørdagen toppbloggeren Sophie Elise plutselig valgte å trekke seg.

Benjamin Jayakoddy og Lillian Aasebø i fjorårets Skal vi danse. Foto: Thomas Reisæter / TV 2 / NTB Scanpix

Flott av deg å åpne opp på denne måten, Lillian. Denne åpenheten kan nok hjelpe mange som opplever det samme, eller noe lignende. Det er så viktig å prate om de utfordringene vi har, slik at det blir litt lettere.

Nå gir vi Skal vi danse-profilen en stor tommel opp og deler artikkelen videre slik at så mange som mulig får med seg dette.