Foto: Matti Bernitz/TV 2

Tropp 2-Aksels hjertedryppende erkjennelse: «Følte jeg ikke fikk til ting»

«Kompani Lauritzen» er et av Norges mest populære TV-programmer, og har vært en braksuksess siden den aller første sesongen i 2020. Nå har en ny utvidelse av programmet hatt premiere på kanalen: «Kompani Lauritzen: Tropp 2».

«Ti unge voksne som sliter med overgangen til voksenlivet skal i «Kompani Lauritzen: Tropp 2» gjennom et militært regime preget av orden og disiplin.»

«Mestring, kameratskap og samhold står i fokus, og målet er at deltakerne skal lære å sette andre foran seg selv, erfare at man står sterkere sammen og få selvtilliten tilbake.»

«Her kjemper ikke deltakerne mot hverandre. De kjemper kun mot seg selv, sine egne begrensninger og sitt eget hode. Regelen er enkel: Gir de seg, er de ute», skriver TV 2 om programmet i en pressemelding.

En av deltakerne som skal kjempe seg gjennom programmet til Dag Otto Lauritzen (66) og Kristian Ødegård (48) er Aksel August Braathen (23).

Hans liv har vært preget av mangel på disiplin og motivasjon.

Saken fortsetter etter bildet.

Foto: Matti Bernitz/TV 2.

Vanskelig å finne gleden

Braathen erkjenner blant annet at det er vanskelig å studere, stå opp, lage mat og trene.

– Det er mye mer bak det, som at man sitter hjemme, at man føler man ikke får til ting og at det til slutt ender i depresjon. Så det var derfor jeg meldte meg på, erkjenner han til Se og Hør.

Det er ingen spesiell hendelse som har gjort livet vanskelig, men flere ting som skjedde på en gang.

– Det ender med at du har lyst til å fullføre og lyst til å prestere, men du sitter hjemme i sengen og gråter deg i søvn fordi du ikke får det til. Du vet ikke hvor du skal, det er vanskelig når du ikke har din egen vei. Du hører på andre og går andres vei – men det er ikke den veien du er ment til å gå. Da blir det vanskelig, sier Braathen.

Vil dele

Han har derimot ingen problemer med å dele åpent om de vanskelige følelsene.

Hans lidenskapelige interesse for sommerfugler gir han imidlertid mye glede.

– Aksel blir levende på natten. Det er sikkert fordi jeg er ute hele natten om sommeren og fanger sommerfugler. Det er da jeg er kreativ, da spiller jeg piano, maler og driver med sommerfugler, sier han til bladet.

Hobbyen startet han med i barnehagen og har opparbeidet seg en kolleksjon av sommerfugler som har blitt ganske dyr.

For en herlig hobby! Lykke til med livsprosjektet i «Tropp 2 », Askel!

Vi heier på deg!

LES OGSÅ: