Dette skjer i kroppen hvis du spiser ingefær hver dag – speilbildet ditt kommer til å takke deg

Det er ikke tilfeldig at ingefær har blitt brukt som naturmedisin i flere hundre år. Urten skal ha flere positive virkninger og roten er den delen vi spiser. Spiser du sjelden ingefær? Etter å ha sett denne listen over alle dens positive egenskaper, så kommer det nok til å endre seg. Alle bør kjenne til denne fantastiske superurten!

1. Ingefær er godt for hjertet

Forskning viser at man ved å spise ingefør kan senke kolesterolnivået. En i undersøkelse over 45 dager av 85 mennsker med høyt kolesterol var 3 gram ingefærspulver nok til å redusre kolesterolnivået betraktelig. En lavt kolesterolnivå bidrar blant annet til å redusere risikoen for høy blodtrykk, hjertesykdommer og slag.

2. Ingefær motvirker forkjølelse

Mange opplever at ingefær lindrer forkjølelse, og det kan også motvirke en forskjøelse før den har begynt. Det er fordi ingefær er antiinflammatorisk og inneholdet antioksidanter. Gingerol, det bioaktive stoffet i fersk ingefør, kan ifølge studier redusere risikoen for infeksjoner.

3. Ingefær lindrer kvalme

Det er aldri noe særlig å være kvalm. Ingefør er det perfekte kjerringrådet hvis du føler jeg syk. Undersøkelser viser at ingefær blant annet lindrer kvalme under graviditet og etter operasjoner.

11887603824_66b5da223c_z-600x458
Foto: Jim Lightfoot/Flickr

4. Godt for magen

Ingefær er et klassisk kjerringråd mot dårlig mage og annet ubehag med magen. Ingefær reduser oppblåshet, bedrer fordøyelsen og kan hjelpe til med å stoppe diarré.

5. Ingefær kan lindre migrene

Det sies at hvis man spiser ingefær hver dag motvirkes inflammatoriske stoffer i hjernens blodkar. Ingefør hjelper også mot kvalme som ofte kan oppstå i forbindelse med et migreneanfall. Undersøkelser har vist at ingefør er minst like effektivt som sumatriptan, et legemiddel som brukes mot migrene. 100 personer med akutt migrene ble testet og forskerne kom fram til at både ingefær og sumatriptan var effektivt, men ingefærens bivirkninger var mildere enn hva man oppdaget ved sumatriptan.

6. Perfekt for vekttap

Ingefør bedrer fordøyelsen. Ingefær kan ikke gjøre jobben for deg, men den er en god hjelp på veien hvis du ønsker å gå ned i vekt. En undersøkelse fra Columbia University viser at det er lettere å motstå sult etter å ha spist eller drukket ingefær om morgenen. Ifølge undersøkelsen forbrenner man omtrent 43 kalorier ved å spise ingefær.

Ginger_in_China_01

7. Ingefær hjelper mot muskelømhet

Ingefær har vist seg å være en effektiv metode mot muskelsmerter. Forskning fra University of Georgia viser at et daglig inntak av ingefær lindrer muskelsmerter med opp til 25 prosent.

8. Øker blodsirkulasjonen

Ingefær er perfekt å spise, eller blande inn i drikke, hvis man ofte fryser. Ingefær skal øke blodsirkulasjonen som gjør at man føler seg varmere.

9. Ingefær hjelper mot menstruasjonssmerter

En av ingefærs tradisjonelle bruksområder er smertelindring, og det gjelder også menstruasjonssmerter. I forbindelse med en undersøkelse skulle 150 kvinner spise 1 gram ingefærspulver de første tre dagene av deres menstruasjon. Det viste seg at ingefær hadde samme virkning som legemiddelet ibuprofen.

10. Ingefær kan være med på å hindre kreft

Det er nødvendig med mer forskning på dette området, men enkelte studier har påvist at ingefær kan ha en positiv effekt på å motvirke kreft i brystene, bukspyttkjertelen og eggstokkene. Ifølge en undersøkelse i PLoS inneholder ingefær stoffer som har vist seg å være effektive på å drepe kreftstamceller som gjør ondartede svulster farlige.


Det har vist seg å være positivt å spise ingefær hver dag. Du kan med fordel dele denne listen hvis du mener at at andre også før kjenne til de gode egenskapene ved ingefær!