Legen avslører: Bli kvitt hudfliker, vorter og hudormer med dette enkle trikset

Kroppen har mange fantastiske funksjoner og som oftest fungerer den akkurat slik den skal.

Men det hender også at vi innimellom ønsker at vi hadde noen andres kropp og hud.

Hudfliker, hudormer, aldersflekker og vorter er noe som de aller fleste må slite med før eller siden, og det blir stadig mer vanlig at mennesker oppsøker plastiske kirurger for å rette på små uønskede problemer og skavanker.

Oftest ganske unødvendig synes jeg. Alle mennesker eldres og det skal vi gjøre med stolthet. Har man en liten skavank eller utfordring som plager deg mye, så kan det selvfølgelig være ålreit å slippe unna på en eller annen måte. Da er det så klart bra at det finnes noen løsninger som ikke krever besøk hos lege eller plastisk kirurg.

Noen ganger er det selvfølgelig veldig lurt å oppsøke hjelp, men ved små og ufarlige plager finnes det en del ting man kan forsøke på egenhånd. Dette gjelder selvfølgelig ikke større plager eller helseproblemer.

Pixabay

Ta bort hudfliker

Hudfliker kan komme av ulike grunner, men uansett kan de være forstyrrende, ubehagelige eller uønskede. Spesielt hvis de er veldig synlige.

Det skal finnes en ganske enkel måte å bli kvitt disse på. Tipset går ut på følgende: Dypp problemområdet i eplecidereddik/hell eplecidereddik på to-tre ganger om dagen i minst to uker. Hudfliken bør da endre farge og falle bort av seg selv. Det er i hvert fall verdt et forsøk – det kan hende det fungerer.

Hvis ikke det tipset skulle funke så kan du prøve med å knyte en tråd rundt roten på hudfliken. Da stoppes blodtilførselen, og hudfliken kommer til slutt til å dø og falle bort av seg selv, dette skriver legen Jan Lapins.

Flickr

Bli kvitt vorter

Vorter er aldri noe gøy å få, men det finnes flere naturlige metoder for å bli kvitt dem for godt.

Bananskall, honning, eplecidereddik og hvitløk skal være gode alternativer. Gni vorten inn med noe av dette, daglig, i minst to uker. Om du bruker et av de mer flytende alternativene kan du bruke bomull, bandasje/papir eller q-tips for å feste til problemområdet for å oppnå best effekt, skriver besthealthmag.ca.

Pepperrot og eddik skal også kunne fjerne mørke flekker på huden.

Wikimedia Commons

Unngå uønskede hudormer

Får du ofte hudormer i ansiktet og spesielt ved nesepartiet? Det er veldig vanlig og oppstår fort når porene er blokkert.

Heldigvis er det mye som tyder på at disse kan fjernes like fort som de oppstår.

På bare få minutter kan du lage din egen «sukkerskrubb» hjemme, denne skal være perfekt å bruke når du vil bli kvitt hudormer, skriver amynewnostalgia.com.

Bland bare økologisk sukker og sitronjuice til du får en smørbar masse. Masser deretter ansiktet ditt med denne skrubben.

Det kan også være en god idé å dampe ansiktet ditt for å åpne porene og rense dem.

Kok opp en stor kasserolle med vann og dra den så til siden. Dekk hodet med et håndkle og len deg over kjelen med vann. Prøv om du kan sitte slik i 10-15 minutter, eller så lenge du klarer.

Bruk deretter litt kaldt vann i fjeset for å stenge porene på nytt.

Din hud kommer definitivt til å takke deg i ettertid. Om du derimot har noen hudforandringer du er usikker på, eller ikke vet hva er, er det alltid smart å oppsøke en lege for å be om råd.

Flickr

Del gjerne disse smarte triksene med alle dine venner, slik at de også kan få ha litt hudpleie hjemme!