7 år siden Alexander Dale Oens hjerte stoppet: Nå åpner broren opp om sorgen

I går, 30. april, var det syv år siden Alexander Dale Oens hjerte stoppet. Han besvimte mens han dusjet. Livet sto ikke til å redde.

Storebroren, Robin Dale Oen, lå og sov da faren plutselig ringte. Han fikk beskjed om at Alexander hadde svimt av i dusjen.

Kort tid senere fikk han sjokkbeskjeden om at han var død.

Robin har ikke orket å snakke om dødsfallet og sorgen før nå.

Alexander Dale Oen og Robin Dale Oen. Foto: Erik Johansen / SCANPIX

Robins tale i kirken

Robin Dale Oen holdt tale i kirken da venner, familie og kollegaer var til stede for å ta farvel med Alexander.

– Kjære elskede Alex. Fra å være den fantastiske gutten vår i alt du var og gjorde, har din plutselige bortgang snudd alt til en meningsløs, uendelig sorg. I idretten din var du en gigant, men som menneske var du kanskje enda større. Du var utrolig raus, uredd, og hadde en genuin tro på alt du trodde på. Du turte å hevde dine meninger selv om du visste de laget debatt. For oss var du bare Alex, den blide gutten med det gode humøret. som alltid ringte hjem og spurte hvordan vi haddde det, og alltid stilte opp. Vennekretsen og venninnen din var nesten hellig for deg. En utrolig flott vennekrets som du satte umåtelig pris på. Du ble fort midtpunktet og kunne slå en spøk uansett hvem det var til. Hvil i fred, kjære Alex, var noe av det han sa, ifølge Bergens Tidende.

Åpner opp

Nå åpner Robin Dale Oen opp om sorgen. Robin og Alexander gjorde det aller meste sammen – blant annet trente de svømming sammen.

Robin sin kone forteller til NRK at det at Alexander døde, var som å miste en kroppsdel for Robin.

Før nå har ikke Robin orket å snakke med noe om det å miste broren. Men nå åpner han opp om opplevelsen.

– Det er en opplevelse som er grufull. En følelse av at dette skal ikke skje. At det ikke kan skje. Det var helt forferdelig. Og det er det fremdeles. Man man har bare to valg: Å stoppe opp eller å holde det gående, sier han til NRK.

The Dale Oen Experience

Brødrene hadde mange planer sammen. Blant annet ville de starte et prosjekt som skulle dreie seg om å få med barn og unge ut i naturen.

Robin bestemte seg for å gjøre planene til virkelighet, etter brorens død. Det var hans måte å håndtere sorgen på.

Han startet opp «The Dale Oen Experience».

På Instagram legger han til tider ut oppdateringer og informasjon om dette prosjektet. I desember la han ut en «invitasjon».

Dette skrev han i innlegget:

«Del denne gjerne. Vi vil gjerne nå dem som trenger en fin opplevelse i en tid som kan være tøff for noen.. Vi ønsker å nå deg som trenger en positiv opplevelse i en julehøytid du kanskje gruer deg litt til.
The Dale Oen Experience åpner senteret for aktiviteter i havgapet samt litt god mat og drikke på Dale Oen senteret.

Send oss en mail til [email protected] og fortell kort hvorfor du ønsker å komme ut til oss lille julaften på Dale Oen senteret! Om det er lettere for deg å ta med deg en voksen kan du det, men dette er først og fremst et tilbud til barn og unge mellom 8 og 18 år.
Ikke nøl med å sende oss en mail! Vi vil gjerne høre fra deg!

Det er begrensede plasser og vi kontakter alle som blir plukket ut med detaljert informasjon om programmet.

Vi vet hvor vanskelig julen kan være og vi har et stort ønske om å gi deg en opplevelse som gjøre disse dagene litt lettere❤️»

Bare to dager etter brorens død, fikk Robin en sønn. Han fikk navnet Trygg Alexander. Nå er både sønnen og «The Dale Oen Experience» nesten syv år gamle – og det er syv år siden han brutalt mistet lillebroren sin.

Gi gjerne Robin Dale Oen et hjerte i kommentarfeltet under saken. Det er jeg sikker på at han setter pris på.