Foto: Instagram / adamschjolberg

Adam Schjølberg om hemmeligheten han bar på i 10 år: «Så ødelegger det resten av livet…»

En kveld på midten av 2000-tallet opplevde tv-profil Adam Schjølberg (37) noe som kom til å forandre han resten av livet.

Til ABC Nyheter forklarer Schjølberg at han etter en kveld på byen med venner ble utsatt for et overgrep av en annen mann hjemme i sin egen leilighet. Ute av stand til å gjøre noe med det, fortsatte overgrepet.

Han var dårlig hele dagen etter.

– Da mandag kom, var det strøket fra historien – tror man. Så ødelegger det resten av livet ditt etterpå, sier han til siden.

Schjølberg innså ikke alvoret av det han hadde blitt utsatt for, og prøvde å glemme det. Først da han i 2016 startet på boken Mannual, vurderte han å dele opplevelsen som hadde preget ham så lenge.

I et utkast han sendte til en av sine venninner ble han avslørt. Det var første gangen Schjølberg snakket om det han hadde blitt utsatt for, og han innså hvordan det hadde forandret han.

– Det endret seg i forhold til hvor nær jeg lar meg selv være noen. Det gjelder både familie og venner. Denne hemmeligheten begravde og bevarte jeg – holdt den unna alle. Mine venner visste ikke noe. Det de visste, var at Adam er litt arrogant. Adam er en person man ikke kommer innpå. Ikke klem Adam, for han er ikke en fysisk fyr. Adam har en tendens til å være slem, men Adam er veldig kul, sier han videre.

Åpenhet er så viktig, Adam. Det kan hjelpe andre som er i lignende situasjon. Det er sterkt å stå frem på denne måten. ❤️