Aina og Olaf Tuftes hjertevarmende meddelelse: «Sterkt ønske»

Idrettsutøveren  Olaf Tufte (46) er godt kjent blant det norske folk for sine store idrettsprestasjoner.

Olaf møtte kona Aina da de var klassekamerater allerede på ungdomsskolen, men det var ikke før en klassereunion ti år senere at de to to fant kjærligheten sammen.

I 2008 giftet de seg, og i dag har de barna Herman Aurelius (13) og Mie Lovise (16) sammen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Aina Tufte: – Litt utopisk

I dag driver Aina og Olaf Tufte gården Tufte sammen, hvor Olav selv vokste opp. Tufte gården er hele 350 år gammel og ligger rett utenfor Horten.

Selv om gårdsdrift ikke alltid har vært like forenlig med idrettskarrieren, har de alltid fått det til.

Det var etter pandemien at ideen slo inn, forteller Aina til Her og Nå.

Det startet med tanken om å hjelpe folk som bærer på en slags ensomhet. I dag jobber de aktiv med tilbudet på Tufte-gården.

På gården har de nemlig tilrettelagte velferdstjenester og et omsorgstilbud for mennesker som føler på ensomhet. I dag er det en gjeng på 20 stykker i alderen 20–87 år som benytter seg av tilbudet, forteller hun til magasinet.

– Min barndom og mine erfaringer har gjort meg ekstra opptatt av at alle skal ha det bra. Jeg har perioder i livet hvor jeg ikke har følt meg sett eller hørt, og har nok derfor et ekstra sterkt ønske om å se menneskene rundt meg.

Aina Tufte har et stort ønske om å hjelpe.

– Jeg har alltid hatt et hjerte for dem som ikke har hatt det så lett i livet. Jeg er opptatt av mennesker, at vi er forskjellige, men hvis vi viser raushet og ydmykhet overfor hverandre, kan alle blomstre. Jeg er nok litt utopisk. «Jeg skal redde verden» og skulle gjerne bidratt til at alle har det bra, forteller Aina og understreker at man må jo begynne et sted.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Så utrolig fint gjort gjort.

Legg gjerne igjen en støttende kommentar til duoen du også, i vårt kommentarfelt på Facebook.

Exit mobile version