Foto: Erlend Aas / Scanpix

Anne B. Ragde etter hjerneslaget: «Jeg begynte å…»

I sommer ble forfatter Anne B. Ragde (61) rammet av hjerneslag. Det skjedde kun noen måneder etter at hun hadde fullført boken «Datteren», den siste av de seks bøkene om Neshov-familien.

Boken kommer for salg fredag 6. september, men forfatteren må feire bokslippet fra sykesengen. Alle opptredener og arrangementer ble avlyst, med unntak av ett bokbak i Trondheim i midten av september. Det opplyser Dagbladet.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Forfatteren tilbrakte hele sommeren på sykehuset og rekonvalesenthjem etter at hun fikk slag 4. juli. Grunnet reiseforbud, opptrening og hvile så Ragde og forlaget Oktober seg nødt til å takke nei til alle forespørsler i forbindelse med lanseringen av den siste boken «Datteren». Boken er den sjette og siste i bokserien «Berlinerpoplene». Ragde har oppnådd stor suksess med bokserien, både i innland og utland, og har solgt over 3 millioner bøker.

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Tiden etter slaget var tøft for forfatteren. Men på spørsmål om hvordan hun har det nå, svarer hun følgende ifølge Dagbladet.

– Jeg har det etter forholdene bra. Jeg begynte å lese intenst bare 10 dager etter slaget, det hjalp meg voldsomt. Tror jeg. 

Selv om Ragde føler seg bedre, er det usikkert når hun kan sette seg tilbake tastaturet igjen. Foruten det ene bokbadet i Trondheim, skal forfatteren bruke tid på å hvile og trene til hun blir frisk igjen.

Vi ønsker deg god bedring, Anne, og håper bokslippet går over all forventning!