Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Carina Olset deler helsebeskjed: «tårene trillet…»

Den blide nordlendingen, Carina Olset (40) har blitt en kjent fjes for det norske folk etter sine mange år i NRK.

40-åringen har jobbet med en rekke ulike produksjoner for statskanalen, men hovedsaklig innen sport.

Nylig delte Olset at hun nå er ferdig i NRK.

Etter 16 år i journalistikken ønsket TV-profilen nye utfordringer. Nå skal hun jobbe med kommunikasjon for rådgivningsselskapet Corporate Communications AS.

– Det er en tid for alt. Jeg har hatt det kult i NRK og vært utrolig heldig. Jeg har noen av mine beste venner i NRK og er takknemlig for alt jeg har opplevd. Nå trenger jeg noen nye «inputs» og utfordringer. Tiden er inne for å lære noe nytt, sier Olset til VG.

Den nye jobben venter i september, men før det får vi heldigvis oppleve Carina Olset også i sommer, gjennom NRKs dekning av fotball-EM.

På privaten er Carina sammen med samboeren Tor Øyvind Hovda (31), og paret har barna Pernille og Anna.

Nå som våren og pollensesongen har kommet for fullt, er det mange som får store plager.

Ifølge Astma- og Allergiforbundet har cirka én million nordmenn mer eller mindre alvorlig pollenallergi.

Olset ble rammet først etter fylte 30

En av de som sliter med nettopp det, er Carina Olset. Hvert år kommer pollensesongen like overraskende på tv-profilen, skriver Her og Nå.

– Jeg fikk først pollenallergi da jeg hadde passert 30, så jeg har ennå ikke vendt meg til hvor brått på pollensesongen kommer. Jeg blir like overrasket hvert år! I år kom den ekstra tidlig, hvilket innebar nysing, kløe og tårer som rant tre dager i strekk, forteller hun til bladet og fortsetter videre:

– Jeg hadde selvfølgelig sending alle de tre dagene. Tårene trillet og jeg fikk et forklaringsbehov overfor de rundt meg, ler Carina.

Det Carina reagerer på er hassel-, or- og bjørkepollen, men med medisiner greier hun heldigvis å holde de irriterende symptomene i sjakk.

– Jeg skyller øynene i kaldt vann når det står på som verst. Men det kan være en utfordring med TV-sminken … Så tar jeg på meg solbriller de dagene med kraftigst pollenspredning, tipser Carina.

Neste år planlegger tv-profilen å forberede seg i god tid før pollensesongen smeller til.

– Det er ikke ideelt å bli så trøtt og plaget når du skal fungere i jobb og på hjemmebane. Det er likevel ingen krise, og jeg er heldigvis ikke en av dem som sliter med «bomullshjerne». Neste år skal jeg sørge for å sette på pollenvarsel i kalenderen for å komme symptomene i forkjøpet!

Pollenallergi er ingen spøk, og kan være skikkelig plagsomt for de som er rammet.

Har du noe gode tips til hva man gjøre for å bedre symptomene av pollenallergi? Legg gjerne igjen en kommentar på vår facebook-side.