Foto fv: TV4/Youtube og Facebook

Carola Häggkvist med trist beskjed: «Kjente panikken smyge…»

Carola Häggkvist (53) har blitt rammet av koronaviruset – hun forteller nå om den tøffe kampen: «Følte panikken snike seg på meg».

Sangdronningen Carola måtte avlyse alle spillejobbene hennes som følge av Covid-19, men har likevel prøvd å tilby musikk og glede gjennom sosiale medier.

Men nå forteller den populære artisten at hun har testet positivt for koronaviruset selv, og forteller om veien tilbake etter sykdommen.

«Da jeg ikke kunne ta et dypt åndedrag, følte jeg panikken snike seg på meg», forteller hun til svenske Dagen.

Det er en vanskelig tid for oss alle.

View this post on Instagram

Hey – alla 80-tals lovers and more..!! Blir så glad över att ’Carolas Place’ i Steninge trälada och blir en så varm mötes & inspirationsplats som just nu håller på att byggas upp för varje vecka under hela sommaren! hi hi Hurra Vi öppnade förra lördagen och jag hamnade uppe på scen till slut och hälsade välkommen med lite ord om vad som inspirerade mig till att göra en utställning. Bla Amy Grants musik video på 80-talet i en super skön lada med massa hö och halm där de även hade regelbundna konserter. Och så mitt besök på Oral Roberts University i Tulsa Oklahoma -85 .. wow det satte spår i mig. Min verkstad el ’snickerboa’ i .. Steninge Trälada, Märsta, får bli en levande utställningsplats under sommaren som just nu har öppet endast på lördagar ( ev även söndagar framöver el mer ) med massa saker, scen kläder, minnen, bilder, presenter, tankar, live karaoke för gästerna .. med fläkt har vi också 🙌🏻😊💃🏻🌺 hi hi och massa mer. Såklart följer vi folkhälsomyndighetens regler för dessa tider ( med endast 50 pers samtidigt.) Ladan är nord Europas största lada så det blir aldrig trångt. Vi har öppet från kl 11.00 – 15.00 på lördag i träladan men Stenladan med butiker o restaurang har öppet lite längre tillsammans med den vackra slottsparken. En underbar utflykts plats! Varmt välkomna alla sköningar! Fri entré. Jag vill passa på att säga att de som anmält sig till att hjälpa till att packa upp i ladan och förrådet på lördag så startar vi redan på fredag kl 10.00 – 15.00 utanför träladan för alla som bor nära, vill och kan. Jag kallar oss, den här sköna gruppen för hh= ’helping hands’! Så hinner vi bli klara innan hösten kommer!! 😂😂😎🔝 Sant. Finns så galet mycket grejer i förrådet mm. Ses då! På lördag ses vi igen kl 10.00 innan vi öppnar kl 11.00 för nyfikna gäster och skönt lördags häng! Då vet du var du behövs..✌🏼🎶🙌🏻#carolasplace #destinationsigtuna #steningeslottsby #träladan #minnen #80tal #carola #sigtuna #märsta #utflyktsmål #stenladan #steningebruk #steningekompaniet #countryliving #posh #trädgårdsmästerietsteningeslott @destination_sigtuna @steningeslottsby @unt.se @untkultur @upplandsvasbykommun @arlanda @sigtunastadshotell @norrtaljekommun

A post shared by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

Mange bedrifter har blitt hardt rammet av Korona-pandemien, og underholdningsindustrien avlyste alle konserter, arrangementer og spillejobber i mange måneder.

Dette har ført til at artister har kjempet for å få jobber, ettersom de ellers ville hatt kalenderen full av konserter.

Carola er en av mange som plutselig ikke hade så mye å gjøre lenger.

Men hun prøvde å finne nye måter å spre glede med musikken sin på.

Skjermdump: TV4/Youtube

Intime konserter hjemme

Hun har blant annet vist på Instagram hvordan hun har holdt mer intime konserter der hun har sunget for noen få mennesker der hun bor.

«Så takknemlig for at jeg får muligheten til å fremføre en konsert i slottsparken med et sett bord (Tapas) for et publikum som lengter etter å komme ut og høre på musikk med våre elskede svenske sanger!», Skrev hun nylig på Instagram.

View this post on Instagram

Så tacksam att jag får möjligheten att hålla konsert i slottsparken med uppdukade bord ( Tapas uppdukningen ) för en publik som längtar efter att få komma ut och lyssna på musik med våra älskade svenska visor! Vi har tagit emot Så många fina mail som tackat för initiativet mitt i dessa svåra tider att lyfta fram kraften, glädjen, hoppet och trösten som musik verkligen kan ge. Vi / jag jobbar på med konserterna så gott jag kan med alla tillstånd och folk som finns med i produktionen men som inte syns. Denna bild är dock endast en demonstrations bild så vi kan se tanken och upplägget! Hi hi Här hänger vi inte läpp och undrar vad vi ska göra med tiden.. ☺️😉) Alla biljetter är platinum platser dvs de bästa man kan få i kategorin vip – ’första raden’ platser då jag även kommer att gå omkring, med 2 meters avstånd, mellan borden.. ja ni känner ju mig nu. Ni kanske ska ta med er badkläderna också..!! Ha ha Nej då. Då får vi gå över till Steninge badet på andra sidan. Nu kan långväga landsmän komma hit också! Varmt välkomna. Det finns några biljetter kvar av de 10 konserter jag ger. Över 7 st hela konserter är snart slut sedan i torsdags. ( Hinner inte uppdatera allt som händer..) Så om du vill säkra en sommar biljett till Tapas el picknick konserten så ska du gå in på min bio ovan på carola.com så får du all info du behöver. Massa kärlek och kraft idag. 🇸🇪🦋🎶🎂🌟👍🏼 Heja Sverige. Kram Carola #Sverige #exklusivsommarkonsertmedcarola #steningeslottsby @steningeslottsby @thestylistlinda @svdperfectguide @svdkultur @dnsthlm @tidningendagen @varldenidag @destination_sigtuna @metrosverige @aftonbladetnoje @expressennoje

A post shared by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

Ble rammet av korona

Men artisten har ikke bare slitt med å få spillejobber.

Nå sier hun til Dagen at hun har testet positivt for korona.

«En morgen laget jeg omelett med mye hvitløk til frokost, men jeg kjente ikke smaken på hvitløk. Da aupairen vår kom inn på kjøkkenet lurte hun på: kjenner du ikke duften av hvitløk? Nei det gjorde jeg ikke. Da jeg ikke kunne ta et dypt åndedrag, følte jeg panikken snike seg på meg. Da innså jeg at jeg hadde Covid-19», forteller hun til Dagen.

View this post on Instagram

Kära vänner. Ännu en fin dag. Hoppas att du mår bra! Det här kommer att kunna bli den vackraste midsommar helgen någonsin för mig i självaste slottsparken. 🎼 Helt för oss själva! Maila in på [email protected] för biljetter. På självaste midsommardagen önskar jag se både nya & gamla vänner vid den coolaste av alla 10 konsertplatser som jag ger, nämligen i maskeradgången! Just kl 19.00-konserten kommer verkligen bli helt magisk i den spännande stengången. Och det var min första plats nr 1 då jag drog igång tanken att ge en hel konsert för 50 pers… i slottsparken utav alla ställen. Älskar denna plats! Det är därför jag lagt den bästa platsen till premiär helgen ( då jag än så länge endast har tillträde för 2 st datum i slottsparken. Maskeradgången eller Sfinx alle’n som den också kallas ligger ganska nära mitt hus och varje gång mina steg styrs mot den platsen känns det som att jag kommer in i en annan tid, en värld för längesen. Så många ggr som jag sagt till mig själv att här skulle man gjort en speciell konsert.. Och nu HÄNDER DEN! Jag vet det kanske kan vara en lite udda helg att ha konsert på och på just denna dagen kl 19.00 så finns det än så länge biljetter kvar. De andra konsertdatumen är nästan alla helt slutsålda. Men några finns kvar. Så passa på nu du som vill fira midsommar helgen med mig! Skriv in på [email protected] så kommer du kunna få va med om den klart mest stämningsfulla platsen. Och även jag kommer vara extra stämningsfull.. imorgon släpps biljetterna upp för allmänheten på TicketCo kl 09.00 och då finns risk att det mesta tar slut. Små grodorna och sillen kan man sjunga och äta på aftonen innan tänkte jag. Jag gläder mig till en alldeles fantastisk helg ute under bar himmel! My Dream came true. Välkomna! Swipe för mer bilder så ser du en sk ’demo – bild’ hur det ungefär kommer att se ut för sommar konserten med våra älskade vis-klassiker. Corona säkert och stämnings säkert! 😉🌷🇸🇪🦋🎼🎶🎂🌼🙌🏻💃🏻 Just midsommardagen är det en Tapas tallrik som serveras. Och jag kan säkert ställa dit lite senaps sill också för den som älskar det. ♥️♥️ Kram Carola #exklusivsommarkonsertmedcarola #steningeslottsby #svenskavisor #carolalåtar @steningeslottsby

A post shared by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

Les også: Prinsesse Märtha Louise helt ærlig om hvordan det går med barna: «Hjerteskjærende»

Carola forteller at hun opplevde pustevansker og at hun forble isolert i hjemmet i flere uker etter at hun ble mistenksom.

I dag har går det bra med Carola, og hun forteller nettstedet at hun er glad for at hun ikke trengte å søke lege.

Ha ha ..Roligt!! Tack härliga Ebbot. Wow vilken version du gjorde av ’När löven faller’. Tack älskade Amadeus för allt…

Gepostet von Carola (Official) am Samstag, 23. November 2019

Etter noen uker isolert i sitt eget hjem fikk hun legen til å ta en test på henne. Og da fikk hun svaret hun hadde ventet seg.

«Jeg fikk beskjed om at jeg hadde sterke antistoffer mot covid-19. Legen gratulerte meg med gullbilletten», sier hun til Dagen.

Les også: Etter bryllups-avlysningen: Dette er Janne Formoes beskjed til Jan Fredrik Karlsen på den spesielle dagen

Vi er glade for at du kom deg gjennom sykdommen Carola! Vi sender deg et ❤️ for støtte!

Få våra nyhetsbrev!