Carolas hjerteskjærende ord om Jahn Teigen: «Det var viktig for meg personlig…»

Onsdag holdes Jahn Teigens bisettelse i Tønsberg domkirke.

Flere kjente profiler har kommet for å si farvel til den kjære artisten.

Teigens datter, Sara Skorgan Teigen, og hans ekskone Anita Skorgan er tilstede for å si farvel.

NRK har blant annet meldt at Anita Skorgan skal synge «Min første kjærlighet» under minneseremonien, for å hedre sin tidligere ektemann.

En annen nær venn av Teigen som har ankommet bisettelsen i Tønsberg er svenske Carola Häggkvist. Hun har mange fine, vonde og herlige ord å si om sin avdøde venn.

Tønsberg 20200311. Bisettelsen til Jahn Teigen i Tønsberg domkirke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix POOL

Carolas ord om Teigen

«Han betydde så mye for meg. På privaten var han seriøs, men fortsatt morsom. Det var viktig for meg personlig å komme hit og ta farvel. 

Det føles som en veldig fin dag, hvor vi samles. Han har betydd så mye for Norge, og for meg og Sverige og mange i Skandinavia», sier Carola til VG før hun fortsetter.

«Jeg vil minnes han fra da jeg traff ham sist. Selv om kroppen hans var veldig krympet, så var sjelen hans skjær. Han våget å gråte. Det har han kanskje alltid. 

Hans var et forbilde for mange menn også tror jeg, at man helt enkelt kan være myk», forteller Carola til VG like før bisettelsen.

View this post on Instagram

Min kära vän och fantastiska artist kollega Jahn Teigen har lämnat oss! Efter lång tid med kronisk muskelsjukdom har Jahn nu lämnat jordelivet. Trots sin sjukdom lyfte han sig över den och levererade inte bara befriande humoristiska uppträdanden men även mycket kärlek, djupa tankar och passion för livet. Det är drygt 30 år mellan dessa bilder då vi först träffades och gjorde duett-succé i min första egna Tv-show ’Carola så in i Norden’ 1984 och som sändes i Finland, Norge och Sverige. ’My boy lollipop’ och ’Do you wanna dance ’ var de låtar som satte sig fast bäst från det härliga morsomme numret vi gjorde sammen! Vi klickade direkt. Och vi förstod varann! Vi har pratat tro, kärlek och musik med öppna hjärtan alla de gånger vi mötts genom åren. Vi har setts i Grand Prix / Melodifestivals- sammanhang och även uppträtt tillsammans som mellanakt i norska Grand Prix. Senast jag träffade Jahn var i Skåne där han bodde de sista 10 åren på sin fina gård. Jag var där och hälsade på privat en gång. Det var den gången vi råkade mötas.. då jag letade efter ett litet hotell i Skåne, då jag föredrar små boutique hotell. Det var sent på kvällen men det lyste på det forna pensionatet så jag knackade på och där stod Teigen i dörröppningen och vi började asgarva båda två…. Han hälsade mig välkommen dagen efter då han inte drev någon hotellverksamhet o de andra rummen på gården var uthyrda. Vi fick en mycket fin dag sammen og jag kommer alltid bära den varmt i mitt hjärta. Det känns overkligt att den man som tog mig in i sina armar på 80-talet så oerhört varmt nu är borta! Som en del av mitt liv är borta. Han var starten för mig i Norge, för mig som artist med en vuxen kontakt i musik branschen. Han var cool o tuff. Stark og rå! Kärleksfull och galet kul. Vi ska le mye i himlen sammen Jahn! Saknar dig oerhört. Våra sms, våra skratt og även vår tystnad när vi var sammen som talte så mye. Takk for alt min venn. Jag gråter her på andra sidan klotet ( da Zoe og jeg er på sportlov på et veldig vakkert sted ) og våknet opp med at du nå er på et mye mye bedre sted enn oss! Må din sjel og ånd fryde seg i Jesu naervar i himmelen! Kjerlighet for altid. Din svenska venninde, Miss C.

A post shared by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

Carola og Teigens forhold

Hun og Teigen er begge store yndlinger blant det norske og svenske folk, særlig i Melodi Grand Prix-sammenheng.

Carola og Jahn Teigen møttes allerede tilbake i 1983, da de begge deltok i Eurovision Song Contest. Teigen var med som deltaker i konkurransen for siste gang med sangen «Do-re-mi», mens Carola var med for første gang. Hun sang klassikeren «Främling».

Siden den gang har de to nordiske stjernene møttes flere ganger, og etter Carolas innlegg å dømme har de betydd enormt mye for hverandre.

Les også: I 1984 fikk Jahn Teigen og Anita Skorgan en datter – slik ser Sara Skorgan Teigen ut i dag

Flest deltakelser i Melodi Grand Prix noensinne

Teigen etterlater seg datteren Sara Skorgan Teigen (35), som han fikk sammen med sin daværende kone Anita Skorgan.

Teigen har vært en av de mest kjente entertainerne i Norge over flere tiår. Han har jobbet som låtskriver, sanger, programleder.

Tønsberg 20200311. Jahn Teigens båre i Tønsberg domkirke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix POOL

Han har gitt ut over 40 album og 60 singler, samt konkurrert i 14 Melodi Grand Prix-er. Det er ingen nordmann som noensinne har deltatt i sangkonkurransen flere ganger.

Hvil i fred Jahn Teigen❤️🌹