Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Fredrik Solvangs hjerteskjærende meddelelse: «Jeg gråter»

Fredrik Solvang (46) har siden 2018 vært en meget profilert programleder her i Norge.

Da tok han over jobben i NRKs «Debatten» etter Ingunn Solheim og har siden den gang imponert.

Han har en fantastisk evne til å holde seg saklig i de sakene som debatteres, og stiller i tillegg knalltøffe spørsmål og krever svar.

Han er utrolig dyktig, og det fikk han skryt for i 2020 da han vant Gullruten i klassen beste programleder.

I vår kunne Solvang betrygge seerne med at han har tenkt til å fortsette på skjermen en stund til.

På spørsmål om hvor lenge har ser for seg å bli i «Debatten», svarte han:

– Det som skulle tilsi at man kan fortsette og fortsette, og folk kan gå i graven som journalist. Det skulle tilsi at jeg kan holde på veldig lenge. Det som teller i motsatt retning, er påkjenningen det er å gjøre det. Det at jeg ikke kan oppføre meg som et normalt menneske, uttalte programlederen til Kampanje.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fredrik Solvang
Programleder Fredrik Solvang i Debatten i NRK. Foto: Vidar Ruud / NTB

Det hender en sjelden gang at 36-åringen tar til sosiale medier dersom han har noe på hjertet. Det er imidlertid ikke ofte, og Solvang har forklart at grunnen er at han har skjønt at det er klare begrensinger for han han kan mene og hvilket rom som er der for han som privatperson og meningsytrer.

Fredrik Solvang ut mot Pride-kommentarene

Nå slår imidlertid programlederen i bordet og har publisert et innlegg på Instagram.

– Jeg gråter store dammer inni meg fordi noe så fint som Barne-Pride har blitt omstridt. Meningen med Barne-Pride er å få barn til å forstå at også det som er annerledes er greit, om de selv er annerledes eller om de kjenner noen som er det. Verre og mer konspiratorisk er det ikke.

Slik innleder Solvang sitt innlegg han nylig publiserte på Instagram. Posten har skapt enormt med reaksjoner i sosiale medier.

– Jeg blir slått i bakken av alle kommentarer om at «det er greit at dere er her, men demp dere». For jeg tror ikke de som skriver sånt forstår at flommen av uttrykk for sorg, smerte og redsel, som har kommet til uttrykk ett år etter masseskytingen 25. juni, er summen av følelsen av å alltid være under angrep, fortsetter Solvang.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg og i skrivende stund har innlegget fått over 10. 000 likerklikk.

Du er et godt forbilde Fredrik!