Gunhild Stordalen med trist melding: «Savner min…»

Hele Norges befolkning er inne i en krevende periode, da Covid-19, kjent som koronaviruset, påvirker alles hverdag i både inn- og utland for øyeblikket.

På grunn av den alvorlige situasjonen vi befinner oss i har myndighetene tatt en rekke avgjørelser og gitt en rekke retningslinjer som alle de norske innbyggerne burde følge for å utsette seg selv og andre for minst mulig smittefare.

En av de gitte retningslinjene er å jobbe hjemmefra, slik at man ikke samler seg som «sild i tønne» i kontorlandskapet, hvor man mye lettere vil kunne bli smittet, eller smitte selv.

Denne vurderingen har mange selskaper tatt seriøst og derfor er det drøssevis av nordmenn som har hjemmekontor.

En av de som arbeider hjemmefra er den kjente profilen Gunhild Stordalen. 41-åringen, som var gift med Petter Stordalen fra 2010 til 2019, er grunnlegger og president i EAT Foundation.

Stordalens savn

EAT-presidenten deler flere tanker fra Instagram-kontoen sin mandag, hvor hun tydeliggjør at hun virkelig savner kollegene sine og at selv hun synes det er en vanskelig periode vi befinner oss i.

I mange tilfeller når man er langt unna hjemmet sitt, kan man fort kjenne på følelsen man kaller «hjemmelengsel». Men denne gangen er det nesten snudd på hodet.

«Sosial avstand er vanskelig, selv for en ekstrovert introvert som meg. Savner min EAT-familie som en gal. Kompenserer med videomøter, virtuelle hangouts og ved å bruke lagfargen vår (påminner meg om hva EAT handler om; energi, entusiasme og besluttsomhet). Og ja, jeg har overgitt meg til hjemmekontorets kleskode – KOMFY😅», skriver Gunhild Stordalen fra Instagram-kontoen sin mandag.

Stordalens bedrift arbeider med å endre det globale systemet for matproduksjon, slik at man kan sikre den voksende befolkningens tilgang til sunn, næringsrik mat produsert på en bærekraftig måte.

Har du også hjemmekontor og savner kollegene dine? Del denne artikkelen i så fall!

Forbudene gjelder fortsatt:

På grunn av den store spredningen har de norske myndighetene og private bedrifter bestemt seg for å gjøre massive tiltak.

For elleve dager siden ble det informert om strenge vedtak som befolkningen må følge for å bidra til å unngå smitte.

Dette gjelder stenging og/eller forbud av:

  • Barnehager, barneskoler, videregående skoler, høyskoler og universitet
  • Idrettsarrangementer
  • Kulturarrangementer
  • Treningssentre
  • Svømmehaller, badeanlegg
  • Virksomheter i serveringsbransjen (med unntak av serveringssteder som kan tilrettelegge for en meter avstand mellom besøkende), inkluderer restauranter, barer, puber og uteliv
  • Frisørtjenester, hudpleie, kroppspleie, massasje, tatoveringsstudioer og lignende

Her er noen av Folkehelseinstituttets anbefalinger til hvordan man burde håndtere hverdagen.

Råd og tiltak for befolkningen generelt

  • God hånd- og hostehygiene, prøv å unngå å ta deg i ansiktet.
  • Personer som bor sammen kan omgås normalt.
  • Unngå håndhilsning, samt kyssing og klemming utenfor hjemmet.
  • Hold avstand til andre, både på jobb, ute og andre steder du oppholder deg.
  • Begrens antall personer du har nær kontakt med, og får besøk av, til noen få av gangen.
  • Friske barn kan være sammen både ute og inne, men i små grupper.
  • Utsette større sammenkomster som ikke er nødvendige.
  • Hvis du får feber eller luftveissymptomer bør du isolere deg hjemme til ett døgn etter at du er frisk. Les mer i artikkelen: Råd til personer med symptomer på akutt luftveisinfeksjon som ikke testes for covid-19.

I løpet av de siste ukene har antall smittede i Norge økt fra noen få innbyggere til 2400 smittede. Åtte personer har dødd av viruset og over 150 personer er innlagt på sykehus på grunn av viruset per dags dato (23. mars).

Les også: ADVARER: Ikke hamstre matvarer: «Kan skape utfordringer»

Her kan man lese om råd og tiltak på Folkehelseinstituttet om hvordan man burde håndtere den krevende situasjonen, som for øyeblikket påvirker alle sin hverdag.