Foto: Jil Yngland / NTB

Halvor Bakkes avsløring: «Synes julen må få lov til å være…»

Halvor Bakke er en kjent og kjær TV-personlighet og interiørekspert. 51-åringen har i mange år gitt oss gode råd for hvordan vi kan friske opp hjemmene våre.

I 2004 slo han igjennom som interiørarkitekt på TV-programmet «Homsepatruljen». Helt siden da har vi sett han i mange sammenhenger.

Bakke har vært med i flere TV-programmer som interiørekspert, som «Dekor» «Norges styggeste rom».

I 2013 deltok han også i «4-stjerners middag», hvor han fikk vise sine kokkekunster.

Gullruten 2022, Grieghallen, Bergen. Halvor Bakke med følge Bildet kan kun brukes av media i forbindelse med omtale av TV 2 eller TV 2s programmer. Foto: Eivind Senneset/TV 2

Siden 2015 har Halvor Bakke hatt sitt eget TV-program, «Eventyrlig oppussing», hvor Bakke og hans medhjelpere frisker opp hytter og hus rundt om i vårt ganske land.

Halvor er godt kjent for sine meninger om interiør og pynt, men nå avslører han sine meninger om julen.

Halvor Bakkes mening om julen

I et intervju med interiørbladet Maison viser Halvor Bakke fram hytta si, som nå står pyntet til jul.

Til bladet forteller han at det for å pynte til jul blir det ikke mye gull og glitter, men heller at han prøver å ta et steg nærmere naturen. Granbar, drivved, amaryllis og hyasinter, og istedenfor nisser og røde bånd er det desto flere levende lys.

Julen er en viktig høytid for Bakke, forteller han, og han starter den gjerne tidlig. Allerede i oktober er det julemusikk å høre på høytalerne i hjemmet hans.

Han forteller at han har tilbrakt flere juler utenlands, og da er det én spesiell ting som alltid må med.

Minnesund 20210706. Halvor Bakke på hytta i Minnesund Foto: Jil Yngland / NTB

– Jeg pakker alltid med meg pinnekjøtt, som er enkelt å frakte med seg i bagasjen, og tilbereder det der jeg er! Selv om norsk jul er noe for seg selv, handler det tross alt ikke mest om hvor man er, men om hva man gjør, og hvem man er sammen med, forteller Bakke til Maison.

Det er viktig med tradisjoner, og at man gjør julen til sin egen, forteller Bakke:

– Den handler om å gjenoppleve og ta frem igjen. Alle må få lage sin egen feiring, og gjerne skape nye ritualer, men jeg synes julen må få lov til å være en tid da vi lander i ro og tradisjoner.

Vi er så enige, Halvor!

Hvilke tradisjoner har du i julen?