Skjermdump: Instagram

Hanne Sørvaag med viktig budskap midt i kaoset: «Det fine er at…»

Torsdag meddelte byrådsleder Raymond Johansen (Ap) at det legges ned forbud mot arrangementer med mer enn 50 personer, biblioteker vil stenges, offentlige svømmehaller og idrettsanlegg, og museer i Oslo. Rammene skjerpes for å hindre ytterligere spredningen av Covid-19, eller koronaviruset, som det også kalles.

De nye reglene har ført til at artister, komikere og andre som har planlagt forestillinger rundt i Norges konserthaller og kulturhus vil bli nødt til å utsette arrangementene på ubestemt tid.

Dette gjelder folkekjære artister som Sissel Kyrkjebø og Ingrid Bjørnov.

Hanne Sørvaag har også blitt nødt til å avlyse kommende konserter, da hun i utgangspunktet skulle vært ute på turné med showet «Meg og Dolly», hvor hun fremfører gamle Dolly Parton-sanger på scenen.

Sørvaags viktige melding

Nå kommer hun dog med et viktig budskap til følgerne sine på Instagram, midt i Covid-19-kaoset.

«For en spesiell periode vi står i!
Det fine er at vi er sammen om det! Dette rammer noen mer enn andre, men vi kan alle være der for hverandre! 💗 Vis hensyn, omtanke og kjærlighet, så vil det gå bra!»
, skriver Sørvaag på Instagram.

Tre personer har mistet livet

For øyeblikket herjer koronaviruset rundt i verden, og Norge er et av landene hvor flest innbyggere blir smittet per innbygger.

I løpet av de siste ukene har antall smittede i Norge økt fra noen få innbyggere til 1360 smittede ifølge Folkehelseinstituttet. Tre personer har dødd av viruset.

På grunn av den store spredningen har de norske myndighetene og private bedrifter bestemt seg for å gjøre massive tiltak.

Torsdag ble det informert om strenge vedtak som befolkningen må følge for å bidra til å unngå smitte. Dette gjelder fra og med torsdag 12. mars klokken 18.00 til og med 26. mars.

Dette gjelder stenging og/eller forbud av:

  • Barnehager, barneskoler, videregående skoler, høyskoler og universitet
  • Idrettsarrangementer
  • Kulturarrangementer
  • Treningssentre
  • Svømmehaller, badeanlegg
  • Virksomheter i serveringsbransjen (med unntak av serveringssteder som kan tilrettelegge for en meter avstand mellom besøkende), inkluderer restauranter, barer, puber og uteliv
  • Frisørtjenester, hudpleie, kroppspleie, massasje, tatoveringsstudioer og lignende

I tillegg må alle som har vært utenfor Norden etter 27. februar 2020 i 14 dagers karantene ved hjemreise.

Les også: ADVARER: Ikke hamstre matvarer: «Kan skape utfordringer»

Her kan man lese om råd og tiltak på Folkehelseinstituttet om hvordan man burde håndtere den krevende situasjonen, som for øyeblikket påvirker alle sin hverdag.