Ingrid Gjessing Linhave (46) deler vemodig beskjed – derfor forsvant hun fra Demenskoret: «Vonde følelser»

Programleder Ingrid Gjessing Linhave (46) og dirigenten Kim Wigaard (35) startet sammen et kor for for mennesker med diagnosen demens, med målet om å holde en konsert. Noe de gjennomførte – i en fullsatt sal i Oslo.

Resultatet ble TV-programmet «Demenskoret» på NRK. Det ble en braksuksess allerede fra første stund det ble sendt på skjermen.

LES OGSÅ:

Det er ingen tvil om at serien har rørt og beveget en hel nasjon. Det var derfor ikke så rart at programmet fikk hele fire Gullruten-nominasjoner – og til slutt fikk ta med seg den gjeve Publikumsprisen med hjem for nesten et år siden.

Les videre etter bildet.

Ingrid Gjessing Linhave
Foto: BENJAMIN A.WARD/ NRK

Ingrid Gjessing Linhave: – Mye alvor og vonde følelser

Nå har «Demenskoret» returnert til TV-skjermen igjen. Men de fleste har nok fått med seg at det er uten Ingrid Gjessing Linhave.

Nå forteller Ingrid om bakgrunnen til det vanskelige valget om å droppe ut av seersuksessen.

Tidligere har hun vært åpen om at hennes 86 år gamle far har demens og at det har vært tungt. Men under arbeidet med første sesongen av «Demenskoret» ble også et annet nært familiemedlem rammet av samme sykdom.

– Det gjorde at jeg ikke hadde det overskuddet og den optimismen jeg syntes jeg måtte ha for å lede en ny runde med «Demenskoret». Heldigvis er jeg så heldig å holde kontakten med en gruppe pårørende til nåværende og tidligere medlemmer av koret, forteller Ingrid til Her og Nå i et lengre intervju.

Hun ville ikke vært foruten opplevelsen og ser tilbake på tiden med masse kjærlighet.

– Det er utrolig hva de har fått til – og mer skal det bli. Jeg tenker mye på hvor heldig jeg var som fikk være programleder i forrige sesong. Det er det fineste jeg noen gang har vært med på. Det var mye alvor og vonde følelser, men samtidig har jeg heller aldri ledd så mye, forteller hun.

LES OGSÅ:

Kim Wigaard bærer nå programmet videre alene med hjelp fra musikkterapeut og pianist Jelena Golubovic.

Til Newsner forklarte Kim nylig at denne sesongen har vært utrolig lærerik å spille inn.

– Denne sesongen har vært enda mer spennende å spille inn, nettopp fordi koret har vokst, fått større klang og har gjennomført enda nye og større utfordringer. Koristene kjenner hverandre godt og vi har skapt en enda større trygghet igjennom hele året, med faste korøvelser hver uke. Det har vært så vakkert å bevitne, sa Wigaard entusiastisk overfor Newsner.

Det gir han mye glede.

– Å jobbe med Demenskoret gjør at jeg kjenner på en vanvittig mening med livet mitt, fortsatte Kim.

Del gjerne denne artikkelen videre på Facebook.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev