Foto: BENJAMIN A.WARD/ NRK

Ingrid Gjessing Linhave åpner opp i trist beskjed: «Begynner å gråte bare jeg…»

Ingrid Gjessing Linhave (45) er en av våre mest profilerte og folkekjære programledere.

Hun startet sin karriere i NRK i 2003, og siden har vi sett hun i en rekke forskjellige TV-program. Der i blant «Idol», «Nytt på Nytt» og «Kvelden før kvelden».

LES OGSÅ: Programleder Ingrid Linhave åpner opp om sykdom i familien: «Tungt og tøft»

Det er ingen tvil om Linhave er svært dyktig i jobben sin. Hun leder alle program med en varme og folkelighet som gjør at det blir en fryd for oss seere å følge med.

LES OGSÅ: Bjørn Eidsvåg avslører vond skade i Hver gang vi møtes – tvunget til å gå med krykker: «Voldsomt»

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ingrid Gjessing Lindhave
Foto: Lise Åserud / NTB

For tiden er Gjessing Linhave aktuell med NRK-programmet «Demenskoret».

Her får seerne følge 15 personer med demens på veien fra første korøvelse til de etter to måneder synger foran en full sal på Chat Noir i Oslo.

Ingrid har selv erfart hvordan det er å være pårørende til familiemedlemmer med demens.

– Jeg er både pårørende som datter og som barnebarn. Og har forholdt meg til demens siden jeg var barn. Nå i voksen alder har jeg som pårørende fått kjenne på hvor tungt og tøft det er å prøve å skape en verdig, innholdsrik og god hverdag for den som har demens, uttalte hun til NRK i desember.

Ingrid Gjessing Linhave åpner om en tøff tid

Koronapandemien var en tøff tid for mange, også for programlederen.

– Jeg begynner å gråte bare jeg tenker på det. Jeg har kanskje ikke mer grunn enn andre som syntes pandemien var jævlig, men de som bare synes pandemien var slitsom, de kan gå og ta seg en bolle, sier Ingrid Gjessing Linhave i podkasten Summa summarum.

Klikk.no omtalte saken først.

Under koronapandeminen fikk faren til Ingrid demens og parkinsons, og måtte på avlastningshjem. På grunn av pandemien var avlastningshjemmet underbemannet, og familien fikk ikke komme på besøk.

– Det viste seg jo at det var jo ingen der. Det var så dårlig bemannet at vi satt igjen med en følelse av å forlate han, og han falt ut av sengen og ble liggende, sier hun gråtkvalt.

Programlederen forteller videre at det å være pårørende til mennesker som har det vondt, er «noe ordentlig dritt» .

– Det var bare kaos. Jeg bekymret meg så mye at jeg gikk helt i kjelleren. Jeg har vært helt vrak, fullstendig ute å kjøre, sier Ingrid.

Vi sender deg varme styrkeklemmer Ingrid!