Foto: Tuva Åserud / NTB

Jan Runar (50) fra Demenskoret deler gripende beskjed om alvorlige diagnosen: «Nå handler alt om å…»

«Demenskoret» på NRK ble umiddelbart en stor suksess da det ble sendt på skjermen for første gang.

Programleder Ingrid Gjessing Linhave (46) og dirigent Kim Wigaard (35) gikk sammen for å startet et kor med mennesker med demens. Målet var å til slutt holde en konsert – noe de gjennomførte med stor suksess for en fullsatt sal i Oslo.

Sammen hadde de et ønske om å sette fokus på sykdommen og hvor mye musikk kan bidra positivt.

Menneskene vi ble kjent med og historiene de fortalte berørte oss dypt og TV-serien har hatt stor ringvirkning rundt om i landet. Flere demenskor har nemlig blitt startet flere steder etter at programmet ble sendt på skjermen.

En av kormedlemmene som ble introdusert for det norske folk var Jan Runar Eliassen fra Hokksund.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ingrid Gjessing Linhave , Jan Runar Eliassen
Ingrid Gjessing Linhave og Jan Runar Eliassen på scenen etter at «Demenskoret» fikk publikumsprisen under utdelingen av Gullruten i Grieghallen fredag kveld. Foto: Tuva Åserud / NTB

Jan Runar om 50-årsdagen

Eliassen var den yngste i koret med diagnosen alzheimer, og sammen med «Demenskoret» har han mottatt en rekker priser og positiv oppmerksomhet.

I januar fylte han 50 år og Hokksund-mannen forteller overfor Se og Hør at han ble overrasket av familien.

– Familien overrasket meg med et stort selskap. Jeg visste ingen ting på forhånd, annet at jeg skulle spille golf med en god venn, sier Jan Runar.

Nylig hadde den andre sesongen av «Demenskoret» premiere på NRK. Denne gangen er det også flere yngre med i koret, i tillegg til Eliassen.

– Sykdommen utvikler seg heldigvis langsomt

Den positive responsen etter TV-programmet har vært enorm, og det er ingen tvil om programmet har berørt det norske folk. Men Eliassen understreker at han aldri ble med i koret for oppmerksomhetens skyld.

– I dag synes jeg at det er morsomt med alle de positive tilbakemeldingene. Men det er også synd at man først må få en så alvorlig sykdom. Jeg har tenkt mye på hvor viktig denne typen tilbakemeldinger er for alle i hverdagen.

50-åringen er fullstending klar over den alvorlige diagnosen den er. Alzheimer er en dødelig diagnose hvor den rammede til slutt mister kontakten med seg selv.

– Stort sett synes jeg at jeg takler sykdommen greit. Har noen tunge dager innimellom, men de er sjeldne. Sykdommen utvikler seg heldigvis langsomt. Nå handler alt om å gjøre det beste ut av dagen i dag, sier Jan Runar til Se og Hør.

La oss vise vår støtte til Jan Runar og Demenskoret ved å legge igjen en kommentar og dele denne artikkelen på Facebook.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev