Foto: Vidar Ruud / NTB

Jorun Stiansens sterke beskjed – deler egne erfaringer om mental helse: «Det koster…»

Jorun Stiansen (38) er en sanger de fleste av oss kjenner godt. Den sprudlende sørlendingen har gitt oss mange flotte øyeblikk og gode låter å dele med venner og familie.

Hun slo gjennom allerede i 2005 da hun vant sangkonkurransen «Idol», hvor hun beseiret Tone Damli i den spennende finalen.

De siste årene har vi sett Jorun Stiansen svinge seg over parketten i «Skal vi danse», gjøre comeback i sangprogram i «Stjernekamp», og også deltatt i tv-programmet «Sofa».

Nå i sommer har hun også deltatt i «71 grader nord – team», som vil bli vist på TV-skjermen neste år.

LES MER: Spennende beskjeden fra Jorun Stiansen – før det store eventyret: «Jeg gleder meg til…»

I tillegg til å være artist og -profil er også Jorun svært aktiv i sosiale medier. Der gir hun følgerne sine et ærlig innblikk i hverdagen, og viser både opp- og nedturer i livet.

Tidligere denne høsten fortalte hun åpent om morens Parkinson-diagnose, og hvordan det er både for moren og for Jorun som pårørende.

 «Å se noen du elsker ligge nå i ett smertehelvete uten å kunne gjøre noe annet enn å være der for personen er vanskelig å sette ord på. Dere som også lever livet deres som pårørende vet hva jeg snakker om», skrev Jorun Stiansen i innlegget.

Det er tydelig at åpenhet og aksept rundt helse og omsorg er viktig for Jorun. Og nå deler hun en ny beskjed – som alle må få med seg.

Deler sterk melding om psykisk helse

10. oktober er verdensdagen for psykisk helse. Det er en dag som fremmer bevissthet om psykisk helse over hele verden, også her i Norge.

I Norge koordinerer Mental Helse en kampanje som går over flere uker i forbindelse med dagen, men den markeres også på mange mindre måter, og alle oppfordres til å snakke åpent om mental helse.

Og det har Jorun Stiansen tatt initiativ til på sosiale medier. I en ny post på sin Instagram tar Jorun til orde for å snakke om mental helse, og å gi folk et håp om at ting blir bedre med tiden, så lenge man prøver å gjøre det bedre selv.

LES MER: Jorun Stiansen deler trist beskjed: «Det er skremmende…»

Foto: Vidar Ruud / NTB

I innlegget åpner Stiansen den inspirerende teksten med et sitat om at det siste som vokser på et frukttre er selve frukten. Mye annet må være på plass før det som gir frukter kan utvikle seg, som gjelder både mennesker og frukttrær.

Stiansen oppfordrer folk til å oppsøke hjelp og ha et ønske om bedring:

«Ting tar tid, min venn. Men jeg lover deg at veien blir til mens du går. På ekte.
Og istedenfor å spørre deg selv om hvorfor dette skjer deg-så hjalp det meg å endre spørsmålet til HVA er det jeg kan LÆRE av den situasjonen jeg befinner meg i nå.»

Hun forteller at ting ofte kan kjennes vanskelige og håpløse, men at man må ha et ønske om å forbedre situasjonen man selv står i for å begynne prosessen.

«Det starter med DEG, ett valg og ønske om forandring, deretter små skritt og små endringer som du gjør i hverdagen din som så igjen vil skape store ringvirkninger på sikt. Men du må tørre å stole på prosessen. Du må våge.», skriver Stiansen i teksten.

Vedlagt innlegget er et bilde fra da Jorun Stiansen deltok i «Stjernekamp», som på mange måter var hennes comeback som sanger. Hun har tidligere fortalt om hvordan deltakelsen der var et vendepunkt.

Det forteller hun også om i dette innlegget:

«Den reisa har gjort meg mer fryktløs enn jeg trodde var mulig. Og jeg elsker det. Men det koster tid, fokus og krefter. Men det er mulig. Og det er ALLTID håp. Alltid. Og kan jeg, så kan du!»

Så sterkt skrevet, Jorun. Vi støtter meldingen din fullt ut!

Skriv gjerne hva du mener i kommentarfeltet under denne artikkelen på Facebook.