Katarina Flatlands hjerteskjærende ord – om foreldrenes alvorlige sykdom: «Helt uvirkelig»

Katarina Flatland er en våre mest profilerte og folkekjære programledere her til lands.

Tv-seere har sett hun lede noen av Norges største program på TV 2, som «Idol», «Jakten på kjærligheten» og «God morgen Norge».

Katarina har fulgt sin fars fotspor inn i underholdningsbransjen, Hallvard Flatland. Og far og datter duoen var å se sammen i TV 2-programmet «Forræder».

Ikke nok med det, men 34-åringen har også holdt på med en legeutdannelse som hun har holdt på med ved siden av ulike TV-jobber og andre prosjekter.

Sammen med ektemannen Harald Dobloug, som forøvrig også er lege – driver de podkasten «Åpen Journal». Her tar de ofte opp tabubelagte temaer, og inviterer ulike kjente fjes til å snakke om forskjellige temaer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

25. juni 2021 leder Katarina Flatland (bildet) programmet «Sommerfest fra Telemark» på TV 2 sammen med Terje Sporsem. Bildet kan kun brukes av media i forbindelse med omtale av TV 2 eller TV 2s programmer. Foto: Erik Edland/TV 2

Katarina Flatland fikk diabetes i 2013

I 2013 fikk Flatland diagnosen diabetes type 1. Programlederen har vært åpen om diagnosen og har tidligere fortalt at sykdommen plager henne hver dag.

«Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg synes det er å leve med diabetes. Og spør du meg på en dårlig dag, har jeg mest lyst til å si at diabetesen er helt forbanna dritt. At det suger å få servert en kronisk sykdom du skal forholde deg til hver dag, hele døgnet, resten av livet,» skrev Flatland i et innlegg på Instagram i 2019.

LES OGSÅ:

Katarina Flatland om foreldrenes alvorlige sykdom

I februar feiret vi alle mødre her til lands på morsdagen. I den anledning hyllet Katarina moren, Anne-Lise Flatland i et innlegg på Facebook, samtidig åpent hun opp om at 2023 var et tøft år preget av sykdom i familien.

 Moren til Katarina er alvorlig kreftsyk.

«2023 ble et ufattelig tøft år med sykdom, og vi har igjen kjent på hvilken klippe du er for oss og alle rundt deg. Du står på som ingen andre, og stiller opp for oss – og det til tross for at det nå er du som trenger heiarop og støtte på veien», skrev TV-profil og lege Katarina Flatland (34) på Instagram i forbindelse med morsdagen tidligere i år.

– Et lite helvete

På nytt åpner programlederen seg opp om sykdommen i familien.

I poskasten «Hanna og de heldige» denne uken blir hun spurt om moras sykdom.

– Det føles helt uvirkelig at vi står i det igjen. Jeg vet at alle får noe, men jeg føler at vår familie har fått uforholdsmessig mye utfordringer i livet. Og så føler jeg at den skuffen som pårørende, hvor man har pågangsmot, energi og litt giv til å ta det som blir kastet på oss, det kjenner vi alle i familien – at den skuffen er litt tom, sier hun ærlig i podkasten.

Videre forteller Flatland at det å være pårørende er veldig slitsomt.

– Vi har stått i det over et halvt år nå og det har bare vært et lite helvete.

Foreldrene som nå er pensjonister vil gjerne omgås sine barnebarn, forteller Flatland. Men siden de får kreftbehandling har de stor risiko for å bli syke.

– Det begrenser jo livet vårt nå, for det vi har mest lyst til i hele verden er å være sammen hele tida, og så kan vi ikke det heller. Det var mange ting jeg ikke tenkte på før jeg gikk inn i det igjen. Og jeg kjenner at det føles veldig urettferdig.

Vi heier sammen med deg Katarina! Varme styrkeklemmer til dere begge. Legg gjerne igjen en kommentar for å vise din støtte.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev