Foto: Facebook

«Kokkejævel» åpner opp om vonde tiden: «Onde ting…»

42-åringen Asbjørn Sandøy er for mange kjent som bloggeren «Kokkejævel».

I tillegg til å drive flere serveringssteder, blogger han også om livet. Bloggen skulle vise seg å handle om mye forskjellig, men kanskje mest om livet og døden.

Tidligere har vi delt historien om da han mistet to av sine barn. To dødsfall som skjedde så alt for tidlig.

«Vi så med en gang at han var død. Kroppen var kald og begynte å bli stiv. Ansiktet marmorert. Det kom litt rødt skum ut av den ene munnviken. Øynene helt tomme. Vi så at han lignet, men han var ikke der. Likevel prøvde vi selvfølgelig med gjenoppliving. Dvs. hun prøvde. Jeg ringte 113. De kom ganske raskt. Uten at det spilte noen rolle i det hele tatt. De prøvde ikke gjenoppliving. Han var borte», skrev Sandøy om dødsfallet som skjedde for bare ett år siden.

Nå har Sandøy nettopp gitt ut bok, Kokkejævel – livet mellom måltidene. Der deler han tanker og opplevelser fra livet, deriblant fra barndommen sin.

Vond barndom

Sandøy deler åpent om livets oppturer og nedturer. At han hadde en vond barndom legger han ikke skjul på.

– Jeg har opplevd utenforskapet i veldig mange år. Det var det som preget barndommen min, det å stå utenfor å se inn, sier han til NRK.

Og nå over til noe HELT annet! Nemlig hvordan man oppfører seg som kunde, spesielt hvis du IKKE er kunde…

Posted by Kokkejævel on Wednesday, July 29, 2020

Sandøy følte seg alene i barndommen. Han følte seg ikke godtatt og likt i bygda. Det har formet han i voksen alder.

– Man kan ikke sitte hele tiden og bruke fortiden sin som unnskyldning for de dagene man har nå. Når onde ting skjer skrur jeg av minnene i det daglige, forteller han.

Det er nesten umulig å sette seg inn i hvordan det må være å ha mistet to barn. En grusom sorg og et enormt tap.

Det er imponerende hvordan Asbjørn, eller «Kokkejævel» om du vil, klarer å åpne opp om de vonde hendelsene, uavhengig av hvor privat det er. Jeg er sikker på at han gjør det lettere for mange mennesker, å snakke om de vanskelige tingene.