Foto: Espen Solli / TV 2/NTB Scanpix

Kompani Lauritzen-profil Kristian Ødegård åpner opp om skremmende opplevelse: «Trodde jeg skulle dø…»

Den siste tiden har «Kompani Lauritzen» rullet over skjermen, og ser man ikke på det for få med seg favorittkjendisen slite, gjør man det kanskje for å se dynamikken mellom Dag Otto Lauritzen (65) og Kristian Ødegård (48).

Kjendisduoen har gjort stor suksess sammen med en rekke TV-program, og nordmenn elsker å se dem erte og tulle med hverandre.

Kristian Ødegård har på sin side innrømmet at han aldri ville bli kjendis, men ble forelsket i TV-produksjon allerede som ung gutt.

Han ble først kjent som gjennom TV-serien «Nissene på låven» der han hadde rollen som programleder. Han var også å se i oppfølgeren «Nissene over skog og hei«.

I 2006 deltok han i TV2 programmet «Skal vi danse» og gikk av med seieren. Året etter fikk han jobben som programleder for samme program, og det var her han møtte Dag Otto Lauritzen for første gang.

LES OGSÅ: Dag Otto Lauritzen avslører spennende gladnyhet – som alle må få med seg: «Jeg håper…»

Ødegård og Lauritzen ble raskt gode venner, og ble enige om å jobbe sammen.

De har produsert programmer som «På hjul med Dag Otto«, «På tur med Dag Otto«, «Huskestue» og nå «Kompani Lauritzen».

For å kunne holde følge med syklist Dag Otto Lauritzen må man være i god fysisk form, og Ødegård har vært åpen om at han liker å trene og å være aktiv.

Da han gjestet podkasten «Må på behandling» med Morten Ramm (43) åpnet han opp om en skummel opplevelse da kroppen plutselig sviktet mens han var på joggetur.

Ødegård: «Trodde virkelig at jeg skulle dø»

I podkastepisoden, gjengitt av Se og Hør, forteller Kristian om en joggetur et par år tilbake som skulle vise seg og bli en treningsøkt utenom det vanlige.

I løpet oppvarmingen sa kroppen plutselig ifra om at noe ikke stemte.

Plutselig gikk pulsen opp fra 120 til 220. Pulsklokken gikk helt i rødt. Jeg trodde jeg skulle falle om og dø, forteller han.

Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård under TV2s Gullruten 2020
Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård under TV2s Gullruten 2020. Foto: Espen Solli / TV2/NTB Scanpix

Jeg tenkte at jeg måtte si fra til noen om at nå dør jeg. Jeg ringte Volvat og sa at jeg var på vei bort til dem. «Hvis jeg ikke kommer fram, så ligger jeg i Sørkedalsveien.» Da kom en sykepleier løpende med rullestol ut i veien til meg, men jeg ville helst gå for egen maskin. Ting roet seg, men legene målte et skyhøyt blodtrykk hos meg, fortsetter Ødegård.

Videre innrømmer TV-profilen at opplevelsen skremte han såpass at han ble livredd for å dø i lang tid etterpå.

Etter å ha reflektert over hendelsen gikk det opp for han at han hadde drukket mye kaffe og Red Bull den dagen, og at det kan ha vært årsaken. I etterkant han har gitt opp alle former for energidrikke.

Han legger til at videre undersøkelser viste ingen tegn til hjertefeil.

Jeg trodde virkelig at jeg skulle dø og måtte på behandling, men de fant ingen feil, understreker Kristian i podkastepisoden.

Stakkars deg Kristian, for en ekkel opplevelse! Håper du føler deg bedre nå og at joggeturene går som normalt.

Har du opplevd noe lignende? Legg igjen svaret ditt i kommentarfeltet vårt under saken.