Liv Ullmanns hjerteskjærende ord om tunge sorgen: «Preget meg»

Liv Ullmann

2023: Portrett av Liv Ullmann i forbindelse med dokumentaren «Liv Ullmann – A Road Less Travelled», regissert av Dheeraj Akolkar. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

En av våre aller største skuespillere – Liv Ullmann – har spilt i en rekke store filmer og teater. Hun har også vært både manusforfatter og regissør.

Det finnes uendelig mye å si om Ullmann: Hun er en av våre virkelig store stjerner.

Det er ikke bare i Norge at Ullmann har tatt folket med storm, hun er kjent i nesten hele verden. I 1973 vant hun Golden Globe, og hun har også vært nominert til Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for sin rolle i «Utvandrerne».

I den unge alder av 84 år er hun fremdeles aktiv skuespiller, og har ifølge IMDB en rolle i den kommende filmen «The Nix».

Liv Ullmann har en imponerende karriere bak seg og lever virkelig opp til kallenavnet «filmdronning».

2023: Portrett av Liv Ullmann i forbindelse med dokumentaren «Liv Ullmann – A Road Less Travelled», regissert av Dheeraj Akolkar. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Liv Ullmann: – Planla aldri

I forbindelse med premieren på dokumentarfilmen «Liv Ullmann – A Road Less Travelled» tidligere i år, stilte skuespillerinnen opp i et intervju med nyhetsbyrået NTB.

Skuespillerikonet kunne fortelle at hun har «hatt et eventyrlig liv», men at hun ikke hadde planer om å lage flere filmer.

Ullmann ser dog tilbake på en karriere mange bare kan drømme om.

– Jeg planla aldri noe av dette da jeg var ung. Det var jo det at jeg møtte mennesker, og at jeg uventet havnet i hendelser jeg ikke visste hva var. Så jeg fikk jo et ganske annerledes liv enn jeg trodde, sa Liv Ullmann i intervjuet med NTB.

Teaterdivaen ble superstjerne i USA etter skuespillergjennombruddet, hvor hun også har blitt værende mesteparten av sitt liv. Der lever hun også med kjærligheten i sitt liv.

Men savnet etter Norge og hjemlandet er der alltid.

Liv Ullmann og filmregissør Ingmar Bergmann på en pressekonferanse i 1968 Foto: AP Photo/Claudio Luffoli/NTB

Mistet faren som ung

Skuespillerikonet mistet faren sin som liten. Det er en sorg som har vært med Liv gjennom hele livet.

Det er i et intervju med Her og Nå at 84-åringen åpner seg opp om sorgen.

Hun forteller at Faren hennes Viggo var sivilingeniør og ble en del av luftstyrken i «Little Norway». Under andre verdenskrig ble han alvorlig skadet og døde like før krigen var over.

– Jeg hadde ennå ikke begynt på skolen. Derfor har jeg ikke mange minner om pappa. Det jeg husker best, er hvor trygt det var å holde ham i hånden, forteller skuespilleren som legger til:

– Å miste pappa har utvilsomt preget meg, ja.

LES MER: NRK-profil Marianne Rustad Carlsen kjemper brutal kamp mot uhelbredelig kreft: «Prøver å gjøre det beste ut av livet»

Fine Liv Ullmann – En fantastisk skuespiller.

Del gjerne denne artikkelen videre på Facebook.

Exit mobile version