Foto begge: Wikimedia Commons / fv: Kai Honkanen, Jakke Nikkarinen / Suomen Moneta

Matti Nykänens dødsårsak avslørt

Det er den finske hopplegendens familie som avslører hvorfor Nykänen mistet livet. 

3. februar 2019 døde den finske hopplegenden Matti Nykänen, 55 år gammel. Det har vært spekulert i hva som var årsaken til at finnen døde, etter et hendelsesrik liv.

Nå avslører familien hans hvorfor han måtte bøte med livet.

Det er Nykänens søstre, Päivi og Tuija, som forteller til den finske avisa Ilta-Santomat at den tidligere skihopperen døde av akutt lungebetennelse, i tillegg til at han hadde en betennelse i bukspyttkjertelen. Det var Dagbladet som først omtalte saken. 

Søstrene meddeler også at deres avdøde bror hadde blitt diagnostisert med Diabetes, kort tid før dødsfallet.

Søstrene gjør det klart at det kom som et lite sjokk når Nykänen mistet livet, da han nettopp hadde kommet seg etter en tøff høstperiode, hvor de følte at han endelig var tilbake i fin form. Hopplegenden hadde nylig besøkt søstrene med kona si Pia, hvor han hadde latet til å være i god form igjen. 

«Matti snakket vanligvis ikke om helsen sin med familien. Han var opptatt av at ingen skulle være bekymret på hans vegne. Nå er det verdt å bekrefte hvorfor han døde, for det er mange som gjetter vilt», forteller søsteren Päivi til til den finske storavisa

Matti Nykänen fikk sitt eget frimerke, etter at han tok en storeslem i Vinter-OL i Calgary i Canada og vant alle gullmedaljene. Foto: http://www.datafun.fi/postimerkki/

Matti Nykänen er en av Finlands største aller største idrettsstjerner gjennom tidene og var verdens største hopper gjennom 1980-tallet. Han startet proffkarrieren i 1981, som 17-åring og avsluttet den ti år senere. Hans første store triumf kom i VM i Holmenkollen, da han tok ett VM-gull.

Den finske hopplegenden endte opp med 46 verdenscupseire i hoppsirkuset gjennom sin aktive karriere. Han tok også fem OL-medaljer (fire OL-gull) og ni VM-medaljer (fem gull). 

Matti Nykäenen er også kjent for sine handlinger utenfor hoppbakken. Allerede i hans aktive karriere stod hopplegenden for flere skandaler, som for eksempel drikking under samlinger. I tillegg ble det også kjent at Nykänen har vært stripper og har vært i fengsel for voldelig angrep på kona. Og i 2005 ble det kjent at Nykänen hadde knivstukket en kamerat.

Nå legger vi igjen en ? i kommentarfeltet for hopplegendens skyld, på tross av alt det turbulente i livet hans.