Foto: Instagram / Merete Lingjærde / Skjermdump og Berit Roald / NTB scanpix

Merete Lingjærde åpner opp om sorgen

Merete Lingjærde har vært dommer i Skal vi danse en rekke sesonger nå – og gjør seg ofte bemerket på grunn av sine nokså direkte tilbakemeldinger og klare meninger.

Et par sesonger har hun også svingt seg på parketten med deltakerne – i forrige sesong var det Jørgine og Jørgen hun danset med.

31. august gikk startskuddet for den siste sesongen av det populære danseprogrammet, og da satt Merete Lingjærde klar bak dommerbordet. Det tv-seerne ikke visste var at hun nettopp hadde mistet et familiemedlem.

Mistet faren

I løpet av sesongen ble det etter hvert kjent at faren hennes hadde gått bort – men Lingjærde var ordknapp.

«8 uker siden i dag», med emneknaggene «savn» og «pappa», var det eneste hun skrev sammen med bildet over.

Skal vi danse-dommeren fikk mange hjerter i kommentarfeltet – mange ville vise støtte.

Nå i julen brøt hun tausheten om dødsfallet, da med et bilde fra farens grav.

Dette skriver hun om dødsfallet

«2019 ble det året pappa gikk ut av tiden❤️fin stund på graven i dag❤️ Koser meg med gode minner. Året har ellers vært fylt med gode, inspirerende dager på jobb og ikke minst er den mentale minneboken full etter fine stunder med familie og venner 😃 Jeg tar ingenting for gitt, og føler meg heldig med så mange flotte mennesker i livet mitt. Mine tanker går til alle som ikke har det bra i livet❤️ønsker alle der ute en fredfylt og fin jul⛄️ #takknemlig❤️ #julen2019🎄«, skrev Merete Lingjærde på Instagram sammen med bildet over.

På gravstøtten ser man at faren gikk bort 29. august 2019, altså bare to dager før premieren av Skal vi danse.

Likevel var dommeren på plass under direktesendingen, uten at man kunne merke noe til sorgen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Etter at Merete Lingjærde i julen valgte å åpne opp om dødsfallet på Instagram, har hun mottatt mange kommentarer og mye støtte. Mange sender hjerter og varmende ord, og noen forteller også om sorg de selv opplever.

«Første jul uten pappa for meg og. Han vandret ut av livet 2 mars.. livet går videre ⚘», er det blant annet en som skriver.

Det må ha vært utrolig vanskelig å skulle være på jobb med direktesendt tv rett etter dette tunge dødsfallet. Du er virkelig modig og tøff, Merete!

Gi Skal vi danse-dommeren et hjerte i kommentarfeltet under, for å vise omtanke og varme. Vi kan alle trenge litt ekstra støtte når vi mister noen vi er glad i.

Del gjerne artikkelen videre også.