Foto: Facebook / Christine Koht / Skjermdump

«Min store drøm er at Pernille og jeg greier å komme hjem til mamma på julaften»

Christine Koht har vært kreftsyk i lang tid, og kjempet en tøff kamp. Den intensive behandlingen har satt sine spor, noe som betyr at komikeren er nødt til å lære seg mye «hverdagslig» og «vanlig» på nytt igjen. Derfor er hun nå for tiden på rehabilitering ved Sunnaas sykehus.

Som om ikke 2019 har vært tøft nok med tanke på sykdommen og behandlingen, har ennå flere tragedier rammet Koht.

Mens hun lå i koma døde en av hundene hennes, som hun har hatt et ekstremt nært forhold til.

Og for bare noen uker siden havnet plutselig hennes aller største støttespiller på sykehus, kona Pernille Rygg ble brått alvorlig syk.

Nå uttrykker Christine Koht et rørende ønske via en ny video på Facebook.

Foto: Berit Roald / Scanpix

Kohts ord – rett før jul

I innlegget som er publisert sammen med videoen, forteller hun om alt fra vektøkning og ønske om å gå ned i vakt igjen, til at hennes største drøm er å få feire julaften hos moren sammen med kona Pernille.

Som alltid er ordene til Christine Koht sterke, de berører, og denne gangen treffer det kanskje litt ekstra med tanke på at julen nærmer seg.

Dette skriver hun:

«Mamma er veldig opptatt av at jeg må gre håret mitt mye mer. Hun sa til meg denne uka .
« på 1. Siden av se og hør så ser det ut som du har stått rett opp av senga, du et nødt til å begynne å gre deg . Så idag bestemte hun seg for at den kladden som dekker speilet , hvor det står : DU ER STERK – må jeg rive bort. « nå må du begynne å se deg i speilet og gre deg og pynte deg med et skjerf i hodet «
Men det er bare det at det er så mye annet som er viktigere enn at jeg er bustete på håret . At jeg lever idag, at jeg må trene og gå tur , at Pernille lever , at jeg ber til Gud om at jeg og Pernille kan få leve og være friske nok denne uka sånn at vi kan få være sammen på julaften .
Men tilbake til at jeg fikk dekket hele speilet med DU ER STERK , var jo både en inspirerende start på dagen OG å få slippe å få sjokk av å se meg selv i speilet. Ikke fordi jeg tenker at jeg er stygg, men fordi jeg får SJOKK, fordi inni meg så føler jeg meg som før. Og I speilet så blir jeg minnet om at jeg må gå ned 30 kilo i vekt . Mamma mener at det holder at jeg går ned 11 kilo , ned til 99 kilo .
Men jeg tenker , hvis det er mulig og jeg lever, så er jo drømmen å få gå med alle de fine kjolene mine . Selvom det ligger langt langt frem .
Min store drøm er at Pernille og jeg greier å komme hjem til mamma på julaften . For hun pynter og dekker på, og har verdens koseligste julehus. Så HVIS vi begge får permisjon , så skal jeg gre håret, pynte meg med hårbånd og blomst.
Julegaven til mamma i år er at jeg lever , og det vil verdens beste mamma så gjerne feire 🌷🌷🌷»

Her kan du se videoen hun la ut:

Mamma er veldig opptatt av at jeg må gre håret mitt mye mer. Hun sa til meg denne uka . « på 1. Siden av se og hør så ser det ut som du har stått rett opp av senga, du et nødt til å begynne å gre deg . Så idag bestemte hun seg for at den kladden som dekker speilet , hvor det står : DU ER STERK – må jeg rive bort. « nå må du begynne å se deg i speilet og gre deg og pynte deg med et skjerf i hodet «Men det er bare det at det er så mye annet som er viktigere enn at jeg er bustete på håret . At jeg lever idag, at jeg må trene og gå tur , at Pernille lever , at jeg ber til Gud om at jeg og Pernille kan få leve og være friske nok denne uka sånn at vi kan få være sammen på julaften . Men tilbake til at jeg fikk dekket hele speilet med DU ER STERK , var jo både en inspirerende start på dagen OG å få slippe å få sjokk av å se meg selv i speilet. Ikke fordi jeg tenker at jeg er stygg, men fordi jeg får SJOKK, fordi inni meg så føler jeg meg som før. Og I speilet så blir jeg minnet om at jeg må gå ned 30 kilo i vekt . Mamma mener at det holder at jeg går ned 11 kilo , ned til 99 kilo . Men jeg tenker , hvis det er mulig og jeg lever, så er jo drømmen å få gå med alle de fine kjolene mine . Selvom det ligger langt langt frem . Min store drøm er at Pernille og jeg greier å komme hjem til mamma på julaften . For hun pynter og dekker på, og har verdens koseligste julehus. Så HVIS vi begge får permisjon , så skal jeg gre håret, pynte meg med hårbånd og blomst. Julegaven til mamma i år er at jeg lever , og det vil verdens beste mamma så gjerne feire 🌷🌷🌷

Posted by Christine Koht on Sunday, December 15, 2019

Jeg krysser fingrene for at Christine og Pernille får feiret julaften sammen hos moren til Christine.

Nå synes jeg så mange som mulig skal vise støtte, og vise at vi virkelig tenker på dem i denne vanskelige tiden. Legg igjen et hjerte og del artikkelen videre.

La oss stå sammen om å heie på forbildet Christine Koht!