Prinsesse Ingrid Alexandras store forandring: Dette skal hun gjøre nå

Prinsesse Ingrid Alexandra (19) er kronprinsparets eldste barn, og er derfor neste i arverekken etter sin far kronprins Haakon (50).

En dag vil hun bli Norges dronning, og den unge prinsessen har allerede vist at hun er en god representant for det norske kongehuset.

I fjor gikk hun ut av videregående, og Ingrid Alexandra fullførte dermed 13 års skolegang.

I mai skrev Ingrid Alexandra en hilsen til sine medelever der hun reflekterte over årene som skoleelev.

– Det har vært dager da det har vært vanskelig å komme seg opp om morgenen, skremmende å dra på skolen og stressende perioder før prøver, tentamener og eksamener. Men det har også vært dager da vi har funnet nye venner, blitt inspirert av en lærer eller klart noe vi har jobbet for lenge, skrev hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB

Prinsessens nye hverdag

I fjor høst jobbet prinsesse Ingrid Alexandra skal på Uranienborg skole som skoleassistent og miljøarbeider. Dette gjorde hun mens hun flyttet ut fra Skaugum og fikk seg sitt eget fristed på Grünerløkka i Oslo.

Men nå i 2024 venter nye eventyr for prinsessen.

Straks flytter hun nemlig ut av Oslo for å avtjene 12 måneders førstegangstjeneste ved Ingeniørbataljonen i Brigade Nord.

I januar drar 19-åringen til Skjold leir i Indre Troms, hjemmebase for 2. bataljon og Ingeniørbataljonen.

Etter rekruttperioden får prinsessen tildelt en tjenestestilling, og gjennomfører en fagperiode med mer spesifikk utdanning etterfulgt av en avdelingsperiode med trening og øving, skriver blant annet Slottet selv.

Senere denne måneden fyller prinsessen storslåtte 20 år, men om den store feiringen blir i Oslo eller i førstegangstjeneste vites ikke enda.

Kronprins Haakon (50) selv legger ikke skjul på at han er svært stolt nå som datteren følger hans fotspor inn i militæret.

– Jeg har jo selv forsvarsbakgrunn og har lært mye av det og synes det har vært en fin erfaring å ha med meg. Så det håper jeg det blir for henne også, sa kronprinsen til NRK.

Rena 20211120. Prinsessen Ingrid Alexandra besøker Rena leir. Besøket er en konfirmasjonsgave fra Forsvaret. Foto: Annika Byrde / NTB POOL
Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

LES MER: