Foto: Skjermdump/ Instagram / @shabanarehman76

Shabana Rehman deler ny hjerteskjærende beskjed – om den tunge tiden: «jeg har tatt et valg…»

Tidligere i år fikk vi den triste beskjeden om at samfunnsdebattant og TV-profilen Shabana Rehman (46) har fått kreft.

Hun ble diagnostisert med bukspyttkjertelkreft med spredning.

Siden 46-åringen valgte å fortelle åpent om sykdommen har hun oppdatert oss med jevne mellomrom om hvordan det går med henne.

Det gjør hun både gjennom sosiale medier og ved å skrive innlegg for Nettavisen. I tillegg stiller hun opp til ulike intervjuer.

Det er i en ny kommentar for Nettavisen at Shabana forteller om hvordan det er å være dødssyk i Norge, og samtidig ha et ønske om å leve.

Rehman skriver at hun lever i et mareritt, men at hun også er fylt med håp og kjærlighet.

46-åringen er nå på plass på Medias Klinikum Berghausen i Tyskland for sin fjerde runde med kreftbehandling. Etter planen skal hun fortsette med immunterapi når behandlingen i utlandet er ferdig.

Shabana Rehman med ny oppdatering

I innlegget forteller hun at sykdommen har gitt henne et nytt perspektiv:

Selv har jeg det på ingen måte lett. Sykdommen herjer vilt i kroppen min, men jeg har tatt et valg. Og det valget har gitt meg et dødssperspektiv. En ro i kroppen om at om jeg må reise videre, så er det greit. Da er det det jeg skal, skriver hun i avisen.

Shabana forteller videre at livet stadig viser en annen vei.

– Nye blomstrende situasjoner, kjærlighet, lys, sceneskifte, adresseskifte, formidlingslyst, kontakt med lesere på måter jeg ikke har hatt før. En dypere måte å eksistere på.

Full av håp

Rehman skriver at livet føles som å leve med to uvirkelige tidslinjer, men at hun lever like fullt med alle følelser i begge.

– Jeg må være realistisk, kroppen min minner meg om dette hver eneste dag. Optimismen er både et valg, men også slik jeg er skrudd sammen. Derfor er min hverdag full av håp. Ellers hadde jeg ikke klart å reise til Tyskland, nå for fjerde gang. Det tar på kreftene, forteller hun videre til avisa.

Det at hun er et menneske som nå opplever det beste og verste i livet sitt samtidig, forteller hun at er veldig sterkt å kjenne på.

Takk for at du formidler og skaper forståelse Shabana. Det er så viktig.