Foto: Vegard Grøtt / NTB

Sjokkbeskjed: Øivind Blunck rammet av kreft

Øivind Blunck (72) er en folkekjær norsk komiker, revyartist og skuespiller.

I løpet av sin karriere har Blunck rukket å gjøre mye og 72-åringen har gitt oss mange uforglemmelige øyeblikk.

Han har spilt i en rekke roller på både film, TV og teaterscener, det er derfor vanskelig å trekke frem kun én ting denne mannen har gjort.

Men det er nok mange som husker Blunck og Hege Schøyen i serien «Reidar og Bitten» som ble sendt på NRK som en del i programmet «Blikkbåx».

I februar i år kom nyheten om at den folkekjære komikeren måtte avlyse alle forestillingene sine. Han skulle egentlig spille «Cirkus Blunck» og «Juleshow 2023» for fullsatte saler, men måtte avstå på grunn av helsa.

– Gjennom 50 eventyrlige år på scenen har jeg knapt hatt en sykedag og aldri avlyst et eneste show. Jeg er veldig lei meg for at vi må utsette forestillingene på Chat Noir nå i mars, men akkurat nå må helsa komme først, uttalte han den gangen i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Øivind Blunck
Øivind Blunck. Foto: Erlend Aas / NTB

Øivind Blunck rammet av kreft

Nå åpner komikeren seg om hvorfor han måtte avlyse. Det gjør han overfor Se og hør.

I startet av året fikk Blunck beskjed av legen om at de hadde oppdaget en svulst.

Det har vært et beintøft år for meg. Ved en rutineundersøkelse ble det oppdaget en svulst. Den ble operert bort, og jeg er per dags dato kreftfri. Men jeg må ha etterbehandling, og det tar tid framover, sier han.

Til tross for at Blunck er kreftfri i dag, ønsker legen at han tar det rolig framover. Det betyr at han ikke får gjennomført «Juleshow 2023».

– Jeg er hjemme og lever som normalt, men påkjenningen med vinterturné og nye byer hver dag syntes ikke legene var noe lurt. Og det gjør ikke jeg heller, sier han til Se og Hør.

Øivind Blunck
Foto: Vegard Grøtt / NTB

Nå ser Blunck frem til neste år og fortsettelsen av sitt eget show «Cirkus Blunck», som også er hans 50-års jubileumsshow.

Dette var leit å høre, men godt å høre at det går bra med deg Øivind! Nå ønsker vi deg god bedring og lykke til med fremtidige show.