Thomas Numme (54) letter på sløret om dødsårsaken – pappa Yngvars siste sekunder før han døde

Thomas Numme er programlederen som i flere år ledet «Senkveld» sammen med Harald Rønneberg. Den legendariske duoen holdt det gående fra 2003 til 2018, og det ble en rekke uforglemmelige TV-øyeblikk.

I tillegg til «Senkveld» har Numme ledet programmer som «Melodi Grand Prix Junior» og «Idol«, samt sitt eget program «Casa Numme» sammen med kona Annette Walther Numme.

I fjor fikk vi et gledelig gjensyn med den legendarisk Senkveld-trioen Thomas Numme, Harald Rønneberg og Truls Svendsen i TV-serien «Kjendis AS».

Artikkelen fortsetter under bildet.

Thomas Numme gjester Senkveld med Helene og Stian Bildet kan kun brukes av media i forbindelse med omtale av TV 2 eller TV 2s programmer. Foto: Helene Kjærgaard/TV 2

Thomas Numme mistet faren

Slutten av 2023 ble svært tøff for den kjente programlederen. Hans far og humorlegende Yngvar Numme gikk bort i november. Han ble 79 år gammel.

Først og fremst var han kjent som medlem og vokalist i showgruppa «Dizzie Tunes».

Numme delte selv budskapet om sin far på Instagram.

«I natt mistet vi vår kjære Pappa, så brått og uventet. Vi var uendelig glad i deg. At du ikke er med oss lenger kommer til å ta lang tid å begripe. Vi vet du gledet mange gjennom 5 tiår og det er vi så utrolig stolte av. Tusen takk for all støtte og kjærlighet, og ikke minst, alt tull og tøys. Du var høyt elsket. Savner deg allerede. Hvil i fred!»

Den hjerteskjærende beskjeden etterlot en helt en bransje og et helt folk i sorg.

Yngvar Nummer var en en av våre alle største showbiz-stjerner som gjennom 40 år gjorde en suksessfull karriere Dizzie Tunes. Sammen sammen med Øyvind Klingberg, Einar Idland, Tor Erik Gunstrøm og Svein Helge Høgberg serverte de underholdning vi sent vil glemme. I 2002 ble han tildelt Kongens Fortjenstmedalje.

I november delte Thomas at faren døde hjemme i huset sitt i Spania.

– Det er usigelig trist, sa han til VG om sin fars bortgang.

– Men det har vært overveldende å oppleve at han har betydd så mye for så mange. All den kjærligheten han har fått i disse dagene, det vet jeg at han hadde likt godt, delte han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Thomas Numme taler under sin far Yngvar Nummes bisettelse i Sandefjord kirke. Foto: Petter Wilh. Blichfeldt Schjerven / NTB

– Jeg trodde ikke på det

Dødsbudskapet om faren kom som et stort sjokk på Thomas Numme. Det forteller han nå i et lengre intervju med Dagbladet.

Til avisa forteller Thomas hvordan han hjerteskjærende tar seg selv i å vente på at faren skal ringe han.

Videre forteller Numme hva som egentlig skjedde i minuttene før faren gikk bort.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: NTB

Dødsårsaken

Thomas forteller at faren var frisk på slutten og nøt solen i Spania. Så beskjeden om at han plutselig hadde gått bort så brått kom som et enormt sjokk.

Til avisa forteller han åpenhjertig om dødsfallet og sorgen etter faren. Siste tiden til faren var heldigvis preget av latter.

– Ja. Han satt og lo av noe han så på tv, så gikk det tjue sekunder og så var han borte, forteller Thomas.

Nå har det gått en liten stund siden faren døde, men enda er sorgen tung og bære. Ofte tenker han på faren og venter på at han skal ringe. Tårene kommer også, forteller han.

– Det at det skjedde så brått gjorde sjokket enormt, men nå som det begynner å synke inn tenker jeg at det sikkert er sånn han ville regissert slutten selv, sier han sårt.

LES MER:

Yngvar Numme fant lykken i voksen alder

Yngvar var i 27 år vært gift med sin utkårede, Ingrid Numme (65).

Duoen møttes først da Ingrid var en av danserne til Dizzie Tunes, og etter noen år som kollegaer, ble de til slutt kjærester.

Yngvar har i tidligere intervjuer uttrykt sin kjærlighet til Ingrid, men har har mer å takke kona si for.

Da han ble rammet av et begynnende hjerteinfarkt i 2013, så var det Ingrid som fikk tilkalt hjelp og et ambulanse kom.

– Jeg kan takke Ingrid for at jeg lever. Det var hun som insisterte på at vi skulle ringe sykebilen. Jeg tenkte at det kom til å gå over. Men legene har fortalt at det ville det ikke gjort. Jeg ville neppe overlevd dersom Ingrid ikke hadde vist handlekraft, sa Numme til Se og Hør i 2014.

Du var en fantastisk underholder, Yngvar! Du vil for alltid huskes!

Hvil i fred!

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev