Tidligere God morgen Norge-programleder Eli Strand har kreft – fikk enda en ny nedslående beskjed

Journalist og den tidligere God morgen Norge-profilen Eli Strand fikk livmorhalskreft først i 2017. Sykdommen trakk seg så tilbake etter behandlingen, men hun måtte på kontroll hver tredje måned.

I mars i fjor kom først den nedslående beskjeden om at kreften var tilbake, uhelbredelig livmorhalskreft som hun må leve med.

På verdensbasis er livmorhalskreft den fjerde vanligste kreften i kvinner, og utgjør rundt åtte prosent av dødsfallene der kvinner dør av kreft.

I løpet av livet blir én av tre nordmenn rammet av kreft. For mange av de finnes det ikke en behandling som fungerer. 

Nedslående beskjed fra legen

52-åringen fikk tidligere i høst enda en nedslående beskjed fra legen.

Legene fant en prikk i det ene brystet hennes, det viste seg hun hadde forstadium til brystkreft.

Hun forteller at det er kontoen for uflaks, og åpner seg opp om kreftdiagnosene sine til Se og Hør. Til tross for enda en ny nedslående beskjed kan hun fortelle at hun likevel er inne i en god sykdomsperiode.

LES MER: Den kjente motedesigneren Ilse Jacobsen døde av kreft

– Nå er jeg inne i en veldig god periode. Jeg har vært på stråling for noen måneder siden, og fått svar på at det var vellykket. De har strålt bort kreften i denne omgang, så da håper jeg at kreften holder seg borte lenge. Jeg prøver å ta en dag av gangen, men jeg tenker i en litt kortere tidshorisont enn andre, sier hun.

For tiden er hun aktuell med boken «Eg lever enno», som skal være en bok om det å være drit lei og om å finne styrke. Hun forteller at man blir med henne inn i noen ganske mørke kroker der.

– Det er veldig lite sannsynlig at jeg er frisk for godt. Det kan være et mirakel, men akkurat det tør jeg ikke håpe på, for da vet jeg at jeg blir skuffet. Det kan komme tilbake, men det kan ta flere år. Jeg har et håp om at det skal holde seg borte lenge – et sterkt håp jeg må ha for å leve.

Styrkeklemmer til deg, Eli.