Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Tung beskjed for Olav Thon – etter at han trappet ned i selskapet

Når man se på livsverket til Olav Thon er det bare å ta av seg hatten.

Det han har klart å oppnå gjennom sitt lange liv, er helt spesielt og unikt.

Forretningsmann og milliardæren er en av Norges rikeste personer, med en formue for skatteformål på ca. 2,1 milliarder kroner i 2021. 

I juni fylte mannen som sjeldent er å se uten den røde lua på hodet, hele 100 år.

I forbindelse med 100-årsdagen stilte Thon opp i et intervju med Nettavisen. Under intervjuet kom det frem at Thon fortsatt jobbet opptil tre dager i uka som styreleder.

Det er mildt sagt svært imponerende.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Wikimedia Commons / Kjetil Ree

Fylte 100 år i sommer

I fjor ga han seg som toppsjef i Olav Thon-gruppen, etter hele 80 år i jobben.

Da han fylte 100 år ga Thon seg også som styreleder i gruppen som eier en rekke virksomheter, deriblant hotell og eiendom, men selskapet bærer fortsatt samme navn.

100-åringen kan virkelig se tilbake på mange gode år i karrieren og på imperiet han har bygget seg opp.

– Jeg synes jeg har hatt et morsomt liv jeg, det synes jeg. Jeg har ikke satt noe mål. Det er kanskje en særegenhet hos meg, men jeg lar utviklingen bare komme. Det gjør det også mer spennende å bygge opp ting. Man vet ikke helt hvor man klarer å få til, delte hotell- og kjøpesenterkongen i juni til Nettavisen.

Smell for Olav Thon

Nå har imidlertid gruppen opplevd en massiv resultatnedgang. Det skriver Børsen.

Ifølge nettstedet hadde Olav Thon Gruppen et resultat i første halvår på 94 millioner kroner. Det er ned fra 5,3 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Selskapet opplyser at mye av nedgangen forklares med en verdinedgang på eiendomsporteføljen og finansielle instrumenter i første halvår på 1,7 milliarder kroner.

Til sammenligning økte disse postene i verdi med 3,4 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Resultatet før skattekostnad, verdiendringer og valutaposter hadde imidlertid en økning på 11 prosent fra samme periode i fjor.

– De fleste virksomhetsområdene i Olav Thon Gruppen utviklet seg godt. Til tross for økonomisk usikkerhet og kraftige renteøkninger, oppnådde Olav Thon Gruppen en betydelig økning i det operative halvårsresultatet, sier konserndirektør for økonomi og finans, Arne B. Sperre i en pressemelding fra selskapet.

For en inspirerende mann du er for oss alle Olav! Legg gjerne igjen en hyggelig melding til Thon på vår Facebookside.