Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix og Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Vibeke Skofteruds bror med rørende oppfordring: «Det betyr så mye»

Vibeke Skofterud ble bare 38 år gammel. Hun etterlot seg en kjæreste og en familie som for alltid vil savne henne. Nå som julen nærmer seg, går nok ekstra mange tanker til Vibeke – savnet blir sterkere.

Nylig snakket familien ut om tiden etter hennes død, i et større intervju med VG.

Vibeke Skofterud hadde et nært forhold til sin bror, Tormod, som er tre år eldre. Det var kjæresten til Vibeke, Marit, som fortalte ham den grusomme nyheten den 29. juli.

– Jeg trodde og håpet at man kunne skru tiden tilbake, men det viser seg at det går ikke, sier han til VG.

Rørende stor begravelse

Vibeke Skofterud ble begravet i Eidsberg kirke. Begravelsen ble sendt direkte på TV og det virket som om hele Norge satt stille og fulgte med den dagen. Etter den triste beskjeden om Vibeke Skofterud nådde mediene og det norske folk, tok det ikke lang tid før man forstod at hun hadde betydd mye for mange.

Hun var åpen om sine oppturer og nedturer, og delte ofte personlige innlegg. Både på bloggen sin og i sosiale medier. Hun fortalte blant annet om sitt vanskelige forhold til mat, nedsiden ved å være toppidrettsutøver og hun var åpen om legningen sin. Mange satte pris på at hun turte å fortelle om alt dette.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Husker ikke sin egen tale

I begravelsen var det mange kjente fjes og det var mange som bidro for å gjøre dagen helt spesiell. Ikke et øye var tørt da Hanne Sørvaag sang i kirken.

Det som berørte aller mest, var talene som kom fra kjæresten og nær familie. Tormod var en av de som tok farvel med tale i begravelsen til søsteren, dette kan han ikke huske nå i etterkant.

Vibeke Skofteruds bror Tormod Skofterud da han holdt tale i begravelsen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Tormod er takknemlig for all støtte han har fått fra venner, familie og gode kolleger. Og i den forbindelse deler han noen rørende ord som kan være en oppfordring til oss alle:

– Jeg har vært blant dem som før syns det var vanskelig å ta kontakt med noen som har mistet noen. Men jeg kommer aldri mer til å kvie meg for å gi en klem. For det betyr så mye, sier han til VG.

Både han og moren er enige om at en god klem er bedre enn ord.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det kan være utrolig vanskelig å vite hvordan man skal opptre rundt mennesker i sorg, eller hva man kan gjøre for å hjelpe de som har det vanskelig. Det er ikke alltid så mye som skal til: En god klem kan være akkurat det de trenger.

Nå synes jeg vi skal dele dette videre, slik at flere får med seg Tormod Skofteruds viktige ord.