Når bonden høster, blir det blodbad i åkeren – men se på jegerens geniale løsning

På sommeren er det full rulle for mange bønder. Skurtreskere jobber seg gjennom åker etter åker, men det er dessverre ikke bare kornet som høstes.

Viltforskere ved Högskolan i Halmstad anslår at tusenvis av rådyr dør hvert år når maskinene dundrer gjennom åkeren. Det er den nest største dødsårsaken for rådyr etter reveangrep, skriver SVT.se.


Facebook/RupprechtWalch

Hvis rådyrkalvene er alene har de en tendens til å bli liggende i det høye gresset selv om maskinene nærmer seg.

Kalven går selvsagt en forferdelig død i møte, men det kan også være farlig for andre dyr dersom kadaveret havner i høyballene.

Den dødelige giften botolinurn kan dannes og mange dyr, spesielt hester, reagerer på dette.


Facebook/RupprechtWalch

Nå har derimot den tyske jegeren Rupprecht Walch funnet en løsning på problemet, skriver den tyske avisen Bild.de.

På bare noen uker har Walch og han kollega Dieter Hampel reddet opp mot 90 rådyrkalver fra døden.

Løsningen? Droner.


Facebook/RupprechtWalch

Det høye gresset er et perfekt gjemmested for dyrene og et fint sted for hvile og søvn, men når bøndene begynner høstingen, blir gjemmestedet til en dødsfelle.

Ved hjelp av droner utrustet med et varmesøkende kamera går de to mennene gjennom åkrene for å finne dyr og få de i sikkerhet.

Walch skulle ønske at bøndene ville hjelpe til, og mener at det er deres ansvar å sørge for at de ikke er noen dyr i åkrene som de kan skade.


Facebook/RupprechtWalch

Walch har inverstert over 120 000 kroner i utstyret, men ønsker at bøndene skal bidra økonomisk. Han bidrar gjerne med selve arbeidet for å hjelpe dyrene.

Til tross for mangel på støtte, jobber han og kolleagen fremdeles for å hjelpe dyr – de kan ikke bare la dem dø, selv om flere bønder ikke bryr seg.


Facebook/RupprechtWalch

Vi håper at flere følger i de tyske mennenes fotspor og hjelper dyr slik at de slipper å bli ofre for innhøstingen. Del gjerne denne artikkelen videre hvis du er enig i at dyrene må beskyttes!