1 år gamle Bataya hates på nettet – på grunn av utseendet sitt

Lille Bataya, 1 år gammel, ble født med ryggmargsbrokk og to sjeldne syndrom, Pfeiffers syndrom og Antley-Bixlers syndrom.

I starten av graviditeten trodde ikke legene at Bataya kom til å overleve fødselen, men den lille jenta trosset alle odds.

Familien mottar nå en rekke trusler og hatkommentarer – på grunn av Batayas utseende.

Nå tar foreldrene et oppgjør med hatet.

– De har sagt at vi burde ha drept henne, sier faren Naffi Goldman, ifølge svenske Expressen.

Bataya ble født med to sjeldne syndromer, Pfeiffers syndrom och Antley-Bixlers syndrom. Hun har også ryggmargsbrokk, er døv, blind og trenger hjelp for å puste.

Foreldrene som bor i Manchester i Storbritannia forteller nå åpent om hatet de opplever på grunn av utseendet til datteren.

Først trodde ikke legene at Bataya kom til å overleve. Ved fødsel slet hun med pustebesvær, men lille Bataya trosset alle odds og overlevde.

– Hun hadde et større hode enn vanlig og øynene stod ut. Vi så umiddelbart at hennes ryggrad ikke var rett. Vi forstod at fremtiden kom til å bli tøff for oss, sier faren Naffi Goldman, ifølge Expressen.

Foreldrenes kjærlighet til sin nyfødte datter var enorm. Det familien ikke var forberedt på var hatet som skulle møte dem da de la ut bilder av sin elskede datter på nettet. De fikk flere hatkommentarerm Bataya ble blant annet kalt monster og andre nedsettende ting. Familien fikk også trusler.

En av kommentarene lød som følger:

«Tror dere virkelig det er riktig å holde dette vesenet i live?»

Batayas foreldre var ikke forberedt på å møte så mye hat mot datteren de elsker så høyt. De kan ikke forstå at det finnes mennesker med så mye hat.

– De har sagt at vi burde ha drept henne. Tingene de sier er grusomme, det har knust hjertene våre, sier de ifølge avisen.

I slutten av 2016 skrev TV 2 at en ny studie viste at 36 prosent av funksjonshemmede i Norge har opplevd en eller flere former for krenkende ytringer, og at 32 prosent rapporterer om hatytringer.

Vi kan aldri noen gang akseptere denne typen hat. Alle mennesker er like mye verdt og må behandles med kjærlighet og respekt. Del gjerne dette videre for å spre budskapet og for å sende kjærlighet til Bataya.