Ansatt mishandlet og dro eldre mennesker etter beina – ble tatt av kolleger på eldrehjemmet

Eldre mennesker i samfunnet skal respekteres og behandles med verdighet. Men det er dessverre ikke alltid de får den respekten de fortjener på alderen.

En ansatt ved et sykehjem i Jönköping i Sverige ble nylig anmeldt etter overgrep mot en beboer ved hjemmet, skriver P4 Jönköping.

Det var i mars i år at den ansatte ved et eldrehjem i Jönköping kommune slo alarm etter at en av kollegene deres mishandlet en bruker.

Den mistenkte, som har jobbet ved sykehjemmet i over 15 år, skal ha slått den eldre på lårene med knyttet neve og i tillegg dratt den samme personen i bena fra toalettet til sengen. Kollegene ble vitne til den grusomme hendelsen og rapporterte det rett til lederen på hjemmet.

Også andre kolleger skal tidligere ha sett blåmerker på lårene til beboeren, som de lurte på hvor kom fra. En annen kollega skal også ha filmet den ansattes overgrep som bevis, men slettet videoen da han var redd det var feil å filme.

Foto: Shutterstock

Skal ha startet allerede i fjor

Ikke nok med det, ifølge P4 Jönköping skal en sommervikar ha vært vitne til hvordan den ansatte sparket den samme eldre personen i leggen i fjor. Vikaren turte imidlertid ikke å anmelde hendelsen.

Jönköping kommunes undersøkelse har vist at det er en utbredt taushetskultur innad i arbeidsgruppen. Det nevnes som en mulig årsak til at nestlederen var redd for å slå alarm i fjor.

Nekter brudd

Den ansatte, som trakk seg fra stillingen, avviser anklagene, men innrømmer å ha hevet stemmen når ting ble stressende.

Pårørende til beboeren som ble utsatt for den ansatte har anmeldt politiet. Jönköping kommune har også meldt hendelsen til IVO.

Den andre rapporterte på kort tid

Det er andre gang på kort tid at kommunen må anmelde sine ansatte i eldreomsorgen. I forrige uke ble to personer fra hjemmetjenesten anmeldt for å ha filmet en eldre person som tilfeldigvis hadde bæsj på gulvet, melder P4 Jönköping.

Uff, måten noen behandler eldre på. Det gjør deg virkelig trist…

Hva synes du om disse hendelsene? Skriv og kommenter gjerne på Facebook.