De norske håndballjentene tapte semi-finalen i VM

NORGE – SPANIA: 22-28

Norge tapte semifinalen mot Spania i håndball-VM 22-28 fredag ettermiddag.

Dermed må de norske kvinnene belage seg på å spille bronsemedalje til helgen. I bronsefinalen venter Russland. som ble slått 33-32 av Nederland fredag formiddag.

Bronsefinalen mellom Norge og Russland spilles 09.30 på søndag.

Forrige norske VM-gull kom i 2015, og vårt forrige gull i et internasjonalt mesterskap var i EM i Sverige i 2016.

Skummel start

Det så skummelt ut for de norske jentene tidlig i første omgang, da de spanske motstanderne tok kontroll på kampen fra start.

Halvveis ut i omgangen ledet det spanske laget med tre mål på de norske kvinnene, som heldigvis klarte å ta seg sammen, etter en alvorsprat fra trener Thorir Hergeirsson under en timeout.

Dermed stod det 13-13 til pause mellom de to håndballnasjonene.

I trøbbel igjen

I begynnelsen av andre omgang sviktet det norske laget igjen og lot Spania ta kontroll over kampen, da de gjorde flere offensive feil.

Halvveis i andre omgang ledet Spania 21-17 over Norge, som så rådville ut. Vondt ble til verre, og det endte til slutt 28-22 til Spania, som virkelig ga de norske jente juling de siste 15 minuttene.

VM vises på dagtid en enkel grunn

Vanligvis pleier kvinnenes håndballmesterskap å vises på kveldene, men i år vises kampene på dagtid, da mesterskapet arrangeres i Japan.

Thorir Hergerissons utvalgte prøvde å revansjere fjorårets svake EM-resultat, da Norge endte på en 5.-plass. Det kommer til å ble en for vanskelig oppgave for de norske jentene.

Det kunne fort ha sett annerledes ut om flere av de skadde stjernespillerne hadde vært friske til mesterskapet.

Blant annet har Hergeirsson måtte klare seg uten stjerner som Nora Mørk, Veronica Kristiansen og Katrine Lunde.