Den 26 år gamle jenta frykter kreften vil «rive livet fra henne» – nå vil hun at vi skal dele dette videre

Dessverre er det slik at mennesker kan bli syke. Det er forferdelig trist, og for de det skjer og de pårørende føles det noen ganger helt håpløst. Spesielt hvis det ikke finnes noen kur eller noe å gjøre med sykdommen.

Noen ganger er det også slik at mennesker blir syke og at det finnes medisiner, men at disse medisinene er for dyre. Dette er en håpløs og vanskelig situasjon for de det gjelder.

Her i Norge skulle man kanskje tro at det var annerledes – verdens rikeste land – vi burde jo ha råd til medisin til alle som trenger det? Slik er det ikke, og nok en gang får vi en brutal påminnelse om akkurat dette.

I går la 26 år gamle Ida Mortensen fra Norge ut et hjerteskjærende innlegg på Facebook. Det tok ikke lang tid før folk begynte å engasjere seg. I skrivende stund har innlegget over 15 000 delinger – mange ønsker å bidra med det de kan.

I innlegget forteller hun åpent om sin sykdom og hun ber oss om å hjelpe henne.

26 år gamle Ida ber om hjelp

26 år gamle Ida ber nå om vår hjelp. Dette gjør hun via sosiale medier. I går ble det lagt ut et innlegg på Facebook og dette innlegget har spredd seg fort. Nå ber hun både deg og meg om å få hennes ord opp og frem.

Innlegget hennes starter med «HJELP!».

Videre skriver hun:

– Jeg er helt avhengig av en kostbar kreftmedisin for et forlenget liv! Jeg heter Ida, er 26 år, og lever nå med en svært aggressiv og sjelden type livmorhalskreft som raskt vil rive livet mitt ifra meg. Jeg er en av svært få i hele verden med nevroendokrin småcellet livmorhalskreft, og jeg trenger DIN hjelp. Jeg er nå avhengig av å få et legemiddel som kalles Avastin ved siden av cellegiften, fordi den kan gi meg mer tid. All tid er verdifull når man er dødssyk. Dessverre er dette en svært dyr medisin som staten kan velge å ikke gi meg på grunn av kostnaden, det er sendt søknad, og vi venter på svar. I mellomtiden håper jeg så mange som mulig kan engasjere seg, DELE innlegget mitt, få det opp og frem, så muligheten for et «ja» både for meg og andre i samme situasjon blir større.

Hun avslutter med «På forhånd, TAKK.»

Sammen med disse sterke ordene la hun også ut et bilde av seg selv på sykehuset. Et bilde kan ofte si mer enn tusen ord, se bare selv:

Foto: Facebook / Ida Mortensen

På Facebook har flere valgt å sende henne en hilsen ved å bruke kommentarfeltet. En av kommentarene sier dette: «Dette burde ikke staten tenke på engang, jaaaa med en gang».

En annen skriver: «Ja! Håper de gir deg den hjelpen du trenger».

Under kan du se innlegget i sin helhet, sammen med de mange kommentarene. Mange har valgt å sende et hjerte eller enkelt og greit skrive «ja».

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156300744187534&set=a.10150136842142534.339300.724527533&type=3&theater

I innlegget nevner Ida at det er medisinen Avastin hun trenger. På felleskatalogen.no står det følgende om denne: «Avastin innholder virkestoffet bevacizumab, som er et humanisert monoklonalt antistoff (et protein som normalt lages av immunsystemet for å beskytte kroppen mot infeksjoner og kreft). Bevacizumab binder seg spesielt til et protein som heter human vaskulær endotelial vekstfaktor (VEGF), som finnes på innsiden av blodårer og lymfeårer i kroppen. VEGF proteinet gjør at blodårer vokser inn i kreftsvulster og gir næring og oksygen til svulsten. Når bevacizumab er bundet til VEGF hemmes veksten av kreftsvulster, ved å hindre vekst av blodårer som gir næring og oksygen til svulsten».

Som mange vet er livmorhalskreft noe som rammer mange kvinner. Ifølge Norsk Helseinformatikk er det den tredje mest vanlige kreftformen som rammer kvinner.

Ida påpeker i sitt innlegg at hun er rammet av en svært aggressiv og sjelden form for livmorhalskreft – «nevroendokrin småcellet livmorhalskreft».

Nå krysser vi fingrene for at hun får et positivt svar på søknaden hun har sendt.

Som Ida selv skriver «All tid er verdifull når man er dødssyk». Hun og alle andre som er alvorlig syke fortjener å få den medisinen de trenger. Er du ikke enig?

Nå gjør vi det vi kan for å hjelpe norske Ida på 26 år. Du kan gjerne bruke kommentarfeltet til å sende en hilsen eller til å si din mening om saken.

Og husk: Ida ber oss om hjelp, hun ber oss om å dele dette videre slik at hun blir hørt. Trykk på deleknappen for å vise din støtte.