Foto: Pixabay

Eieren åpnet ikke døren i tide, da kastet barna egg på huset – med foreldrenes velsignelse

En anonym huseier i Bærum fikk huset utsatt for hærverk fordi hun eller han ikke rakk å åpne døren i tide under fjorårets Halloween-feiring.

På døra stod både voksne og barn som var ute for å be om godteri i forbindelse med feiringen.

Da huseieren ikke lukket opp i tide svarte barna med å kaste egg på huset, mens de voksne stod og lo.

Det er i dagens utgave av Budstikka at den anonyme huseieren har skrevet et debattinnlegg om Halloween-feiringen.

I USA har det lenge vært tradisjon for barn å kle seg ut og ringe på dørene i nabolaget og si «knask eller knep». Om man ikke gir dem godteri tilsier tradisjonen at man egentlig kan utføre et knep mot huseieren, men dette er det svært få som gjør. Men en huseier i Bærum opplevde å få huset sitt tilgriset.

Vedkommende rakk ikke å lukke opp døra raskt nok da ungene ringte på, noe som førte til at de kastet egg på huset. I følge huseieren ble vedkommende også truet av to fedre da man forsøkte å vaske det bort.

«Jeg prøvde å få barna til å vaske sølet etter seg, men da kom det to truende fedre og fortalte meg at det kunne jeg fa… glemme.» skriver den anonyme innsenderen i Budstikka.

Det vonde opptrinnet skal ha funnet sted under fjorårets Halloween-feiring.

Tilgriset flere hus

Innsenderen skriver også at vedkommende opplevde at to andre hus i nabolaget ble tilgriset.

«Der bor det gamle mennesker. De klarer ikke å åpne raskt nok og strevet fælt med å vaske bort egg-griseriet». skriver innsenderen.

Forfatteren av artikkelen skriver at hun eller han samt naboene ønsker å være anonyme i frykt for represalier fra voksne og deres barn.

Selv om tradisjonen tilsier at man kan utføre knep mot de som ikke gir en godteri på Halloween så er det overhodet ikke noen unnskyldning for hærverk – spesielt ikke mot hjemmene til gamle mennesker!

Pass på at ungene dine oppfører seg om de skal gå fra dør til dør og be om gratis godteri i kveld, og DEL denne saken så foreldre er obs på det! 

 

Bildet i toppen av saken er et illustrasjonsbilde og har ingenting med saken å gjøre. Foto: Pixabay