Forbudet mot nikab: Tror det blir totalforbud i alle offentlige rom

Ønsker totalforbud

– Forbudet er et tydelig signal om at i Norge forventer vi å kunne se hverandre i ansiktet. Vi kommer til å jobbe videre for et totalforbud, og tror flere partier om noen år er klare for dette, sier FrP-politiker Åshild Bruun-Gundersen til Bergens Tidende.

Foto: Shutterstock (Illustrasjonsfoto)

Også SV har også stemt for forbudet, men kun det forslaget som gjaldt undervisningspersonell. SV er imot at vedtaket også skal gjelde elever og studenter.

Det nye forbudet mot heldekkende ansiktsplagg i undervisningssituasjoner på norske skoler, vil tre i kraft den 1. august 2018. Forbudet vil gjelde alle elever, studenter og ansatte i barnehager, barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler, fagskoler, folkehøgskoler, høgskoler og universiteter.

31 år gamle Åshild Bruun-Gundersen fra FrP har kommentert forbudet også til Dagbladet:

– Det ser ut til at Norge blir første land i Norden som innfører et nasjonalt forbud mot ansiktsdekkende plagg som burka og niqab i undervisning.

Norsk studentorganisasjon er mot forbudet

Håkon Randgaard Mikalsen, leder for Norsk studentorganisasjon, sier til Bergens Tidende at forbudet er latterlig.

– For det første er dette et ikke-eksisterende problem. For det andre argumenterer politikerne for undervisningskvaliteten. For å si det slik: kvaliteten i undervisningen blir ikke bedre av å regulere klesdrakten til professorer eller studenter, sier Håkon Randgaard Mikalsen til BT.

Hva synes du om forbudet? Kommenter gjerne, men hold deg saklig.

Exit mobile version