Grattis alle vinterelskere! Nå kommer snøen til Norge

Høsten har virkelig slått til med full kraft, mange opplever allerede at de er «værsyke» og gleder seg til det på nytt blir sommer. Når det er sagt skal vi kanskje være glade for at temperaturene er litt lavere, ettersom sommeren var ekstremt varm til tider.

Temaet vinter er ei lett å bli enige om. Noen elsker ski, hytte, snø og alt vinteren bringer. Mens andre teller ned til den har sklidd forbi.

Er du en av de som elsker vinter og snø? Da kommer du til å bli glad av denne nyheten!

 

Nå kommer snøen til Norge

Det er VG som i dag melder at snøen er på vei. Temperaturene vil faktisk halveres flere steder i landet fra og med neste uke. Noen steder kan det dukke opp så mye som en halvmeter snø. Du har vel byttet til vinterdekk?

Foto: pxhere / Wikimedia Commons

Mye snø i Midt-Norge

– Det blir nok ikke snø helt ned i fjæresteinene, men fra tirsdag og onsdag kommer mye nedbør som snø fra Ålesund og nordover. Noen hundre meter over havet kan du fort få en halvmeter. Det blir i det hele tatt en del snø i Midt-Norge noen dager neste uke, sier meteorolog Olav Krogsæter i StormGeo til VG.

Grunnen til at det nå blir godt med snø noen steder i Norge, er at det skal komme et lavtrykk over Island på lørdag. Søndag og mandag kommer dette lavtrykket over Norskehavet og legger seg utenfor kysten. Det betyr nordvestlig vind og en god del nedbør.

Meteorologisk institutt varsler om kulde og nedbør via Twitter:

«Skal du til fjells i helgen? I #FjelletiSørNorge bør du være forberedt på «alt»! Det blir nemlig skiftende vær og forbigående mildvær høyt til fjells på søndag», skriver Meteorologene i sitt innlegg.

I et annet innlegg har de poengtert at det Østafjells allerede har dukket opp frost mange steder i dag tidlig. Det kan med andre ord se ut som om mange av oss bør være forberedt på skikkelig vintervær!

Har du funnet frem votter og lue? Hvis ikke er det kanskje på tide nå! Og husk på at det er veldig viktig at bilen din har «riktig fottøy»

Del artikkelen videre for å gjøre vennene dine oppmerksomme på at vinteren kommer til Norge nå! På med skjerf og lue!