Illustrasjonsbilde av en tornado. Foto: Wikimedia Commons / Justin Hobson

Historisk vær-varsel: «Vi kan ikke utelukke at det oppstår tornadoer»

Historisk vær-varsel i Norge. Tornadovarsel utsendt fra StormGeo.

Seniormeteorolog Olav Krogsæther har for første gang i sin 20 år lange karriere sendt ut et tornadovarsel.

Krogsærther, som jobber for StormGeo, melder at det vil bli et kraftig uvær utover ettermiddagen i Sør-Norge torsdag. Meteorologens prognoser er at Sørlandet, Telemark og den sørlige halvdelen av Østlandet kommer til å være utsatt for et skikkelig uvær.

– Vi kan ikke utelukke at det lokalt kan oppstå små tornadoer. Da er det fare for svært kraftige regn- og haglbyger med kraftig tordenvær, og lokalt store nedbørmengder på kort tid. Det kan fort komme 20-40 mm på 2-3 timer der bygene blir kraftigst, sier Krogsærther til TV 2

På tross av det kommende uværet er det fortsatt varme dager i vente for den norske befolkningen. Samme dag som det er sendt ut tornadovarsel i Sør-Norge er det også meldt om 20 varmegrader, ifølge YR.no.

Ifølge YR vil torsdag morgen være preget av strålende sol og varme tidlig på dagen, men utover ettermiddagen kommer de ekstreme værsvingningene.

På Østlandet meldes det om 25-30 grader torsdag. På Vestlandet sør for Stad kan det bli opp mot en temperatur på 28 varmegrader.

Varmen som kommer innover Norge for øyeblikket vil bre seg nordover i løpet av de kommende dagene. Allerede fredag er det ventet at Troms vil få opp mot 20 varmegrader.

 

Nå deler vi denne artikkelen for at alle venner på Facebook skal få med seg dette varselet!